MediaWatch

Svindelsag koster 17 medarbejdere jobbet

Den påståede sag om svindel i millionklassen i advokatfirmaet Johan Schlüter har fået store konsekvenser for en række medarbejdere.

Foto: COLOURBOX

17 personer, eller knap en tredjedel af den samlede medarbejderstyrke, er blevet afskediget som følge af den verserende sag om påstået svindel i millionklassen. Det skriver Finans.dk.

"Vi afskedigede 17 medarbejdere mandag som følge af, at indtægter fra forvaltningen ikke ville være der længere," siger Lars Halgreen, partner i Johan Schlüter, til Finans.

Fyringerne skyldes mandagens politianmeldelse af Johan Schlüter fra Producentforeningen i en sag om mulig svindel med rettighedsmidler for et større millionbeløb. Det har gjort, at både Rettighedsalliancen og Foreningen af Danske Videodistributører (FDV) har opsagt og ophævet aftalerne med advokatfirmaet.

Anmeldelsen fra Producentoforeningen er sket på baggrund af en undersøgelse af økonomiske relationer mellem advokatfirmaet Johan Schlüter og de tre foreninger, der varetager film- og tv-producenternes rettigheder; CAB, Filmkopi og Filmret.

Producentforeningen blev opmærksomme på forholdet i november sidste år i forbindelse med et forbehold, der blev rejst af revisor i CAB's årsrapport. 

Indtil videre tyder alt på, det er i hvert fald, hvad både Producentforeningen og advokatfirmaet selv har sagt, at der er tale om en enkelt persons svindel. Den svindelmistænkte er den nu forhenværende advokat og partner i Johan Schlüter Susanne Løkkegaard Fryland.

Læs meget mere om sagen her:

 Filmselskaber forlader advokatfirma efter skandalesag

 Fyret revisor undrer sig over tavshed i skandalesag

 Producentforening: Ingen frygt for næste udlodning

 Advokatfirma: Vi har påtaget os det økonomiske ansvar

 Medie: Advokater hæfter selv for millionregning

 Topadvokat om politianmeldelse: En svinestreg

 Advokater afviser svindel for 100 millioner

 Advokatfirma: Pilen peger kun på bortvist partner

 Advokatkontor politianmelder og bortviser partner

 Producentforeningen politianmelder rettigheds-advokat for millionsvindel 

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs