MediaWatch

Advokatkontor politianmelder og bortviser partner

Partner og advokat i advokatfirmaet Johan Schlüter er blevet politianmeldt og bortvist for at have hævet "meget store og uberettigede" midler fra Producentforeningens medlemmer.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Susanne Løkkegaard Fryland er blevet bortvist fra og politianmeldt af sin arbejdsplads, advokatfirmaet Johan Schlüter. Det meddeler advokatkontoret i en pressemeddelelse.

Det sker samme dag, som Producentforeningen har poltianmeldt advokatfirmaet for svindel for ikke under 100 mio. kr.

Johan Schlüter holder den bortviste partner ansvarlig for millionsvindelen, som rent teknisk skulle være foregået gennem selskabet Registrering Danmark ApS.

"Advokatfirmaet Johan Schlüter I/S har haft det overordnede ansvar for forvaltningen og udlodningen af rettighedsmidlerne, men det praktiske arbejde i forbindelse med indsamling af penge fra Copydan, opgørelse af rettighedshavernes andel samt udlodning er foregået igennem Registrering Danmark ApS med advokat Susanne Løkkegaard Fryland som den administrerende direktør og ansvarlige partner for dette område," skriver Johan Schlüter i pressemddelelsen, som fortsætter:

"En nærmere gennemgang af udkastet til 2014 regnskabet for Registrering Danmark ApS har tillige afsløret, at Susanne Løkkegaard Fryland har foretaget en række meget store og uberettigede hævninger af rettighedshavernes betroede midler."

Kæmpe chok og massivt tillidsbrud

Partner i advokatfirmaet Lars Halgreen udtaler i samme pressemeddelelse:

"Denne sag er naturligvis et kæmpe chok og et massivt tillidsbrud fra en kollega og partner, med hvem Johan Schlüter og undertegnede har arbejdet sammen i mere end 23 år. Sagens grovhed og forbrydelsernes omfang og karakter medfører, at en politianmeldelse er uundgåelig," siger Lars Halgreen.

I Producentforeningens udlægning af sagen fremgår det, at Johan Schlüter "over for vores advokater (har) vedgået forholdet."

Susanne Løkkegaard Fryland har ifølge databasen BIQ været direktør i Registrering Danmark siden selskabets stiftelse i 2009. Hun udtrådte 24. juni i år, altså for præcis en uge siden.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs