MediaWatch

Filmselskaber forlader advokatfirma efter skandalesag

Flere kunder har opsagt deres samarbejde med advokathuset Johan Schlüter på grund af sag om mulig snyd med rettighedsmidler.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Rettighedsalliancen og Foreningen af Danske Videodistributører (FDV) har begge opsagt og ophævet aftaler med advokathuset Johan Schlüter, skriver Finans.

Det sker som en konsekvens af advokathusets rolle i sagen om påstået snyd for millioner med Producentforenings rettighedsmidler.

"Vi kan ikke have et samarbejde med et advokatfirma, hvor denne situation er opstået," siger Paw Borregaard, kommerciel direktør i Nordisk Film og formand for FDV, til Finans.

Ifølge Finans måtte stifter af advokathuset Johan Schlüter allerede forlade betstyrelsen i Copydan i april som en konsekvens af sagen. Medejer af Johan Schlüter Advokatfirma, Lars Halgreen, siger til Finans, at han ikke har indtryk af, at en "faneflugt" blandt kunderne er i gang.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs