MediaWatch

Bagmandspoliti sender Eniro en rykker i sag om topchef

Det svenske bagmandspoliti rykker for anden gang inden for to uger Eniro for oplysninger i forbindelse med selskabets politianmeldelse af deres tidligere topchef.

Foto: Jens Panduro/Polfoto/Arkiv

Politiets efterforskning af Eniro-skandalen trækker ud.

For to uger siden henvendte det svenske bagmandspoliti, Ekobrottsmyndigheten (EBM), sig således til Eniro, fordi de manglede nødvendig information for at kunne behandle politianmeldelsen af den nu fyrede topchef Johan Lindgren.

Men politiet har endnu ikke modtaget oplysningerne, og derfor rykker de nu Eniro igen, skriver SvD.

"Eniros anmeldelse indeholdt ikke tilstrækkelig information til at danne sig en opfattelse af den. Det fik os til at begære om yderligere materiale, som vi stadig venter på," fortæller pressemedarbejder i Ekobrottsmyndigheten, Katinka Wall, til SvD.

Eniro har politianmeldt tidligere koncernchef

Eniro, der står bag bl.a. Krak og De Gule Sider, politianmeldte 12. september deres topchef Johan Lindgren for regnskabssvindel. Det skete på baggrund af en intern undersøgelse af regnskaberne foretaget af deres revisor PWC, som viste sig at indeholde ukorrekte oplysninger. Blandt andet er omsætningen ikke blevet bogført korrekt i bestemte perioder.

Ifølge Eniro beløber fejlene i regnskaberne sig til knap 47 millioner kroner sidste år, mens der i år er tale om knap 23 millioner kroner. Eniro har derfor nedjusteret årets driftsresultat med mere end 100 mio. kr.

Eniro hyrer topadvokater til at granske tidligere ledelse

Dengang meddelte Eniro, at de hurtigst muligt ville lægge skandalen bag sig. Alligevel blev rapporten først færdig i fredags, fortæller Eniros advokat, Jonas Bergh, til SvD.

"Da blev den sendt over til Ekobrottsmyndigheten. Jeg ved ikke, hvorfor det har taget indtil da, men det er ikke Eniros skyld," siger Jonas Bergh til SvD.

Krak-ejer i fyringsrunde

Foruden Ekobrottsmyndigheten undersøges Eniro-skandalen også af finanstilsynet, Nasdaq OMX og det svenske revisortilsyn.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs