MediaWatch

Eniro har politianmeldt tidligere koncernchef

Den tidligere koncernchef i Eniro er blevet anmeldt til det svenske bagmandspoliti for regnskabssvindel. Samtidig har bestyrelsen hyret eksterne revisorer til at granske PWC's revision.

Foto: PR-foto

Bestyrelsen i Eniro har valgt at politianmelde den fyrede koncernchef Johan Lindgren til det svenske bagmandspoliti, Ekobrottsmyndigheten, for regnskabssvindel i søgemaskinevirksomheder, der står bag bl.a. Krak og De Gule Sider.

Det skriver Dagens Industri.  

"I hovedtræk gælder det de fejlagtigheder, som vi har fundet i periodiseringen af indtægter og rabatter i regnskabet. I forbindelse med undersøgelsen mente vores revisionsfirma PWC, at mistænkte overtrædelser kan have fundet sted," siger bestyrelsesformand i Eniro, Lars-Johan Jarnheimer, til Dagens Industri, der ikke vil uddybe anmeldelsen, samt om andre personer er mistænkt for at have deltaget i svindlen.

Eniro hyrer topadvokater til at granske tidligere ledelse

Hyrer hemmelige revisorer

Ifølge Dagens Industris kilder har bestyrelsen i Eniro al hemmelighed også hyret revisorer fra Ernst & Young til at granske den revision, som selskabets egen revisior, Bo Hjalmarsson fra PWC, har udført.

Eniro nedjusterer efter mistanke om regnskabsfusk

PWC og Hjalmarsson har nemlig godkendt regnskaber fra 2013 og 2014, som efterfølgende har vist sig at være "blæst op". Selv har Hjalmarsson udtalt til DI, at han - ligesom bestyrelsen i Eniro - har været ført bag lyset i sagen.

Det svenske revisortilsyn har desuden meddelt, at de overvejer, om de vil åbne en sag mod PWC og Bo Hjalmarsson.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs