MediaWatch

Eniro nedjusterer efter mistanke om regnskabsfusk

Den netop fratrådte koncernchef for svenske Eniro, som ejer Krak og De Gule Sider, får alligevel intet gyldent håndtryk, efter der er konstateret rod i regnskaberne.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Den svenske søgevirksomhed Eniro sænker forventningerne til årets driftsresultat med mere end 100 mio. kr., efter der er fundet fejl i regnskaberne i selskabet bag bl.a. Krak og De Gule Sider. Fra 850 mio. sek (EBITDA) til 700 mio sek. for hele året.

Årsagen til fejlen ser ud til at ligge hos den netop fratrådte koncernchef Johan Lindgren, og Enrio har som en konsekvens opsagt hans fratrædelsesordning og overvejer derudover et retligt efterspil. Det fremgår af en pressemeddelelse fra koncernen.

Revisionsfirmaet PwC har lavet undersøgelser af regnskaberne på anmodning af Eniros bestyrelse, og regnskaberne har vist sig at indeholde ukorrekte oplysninger. Omsætningen er ikke blevet bogført korrekt i bestemte perioder.

Ifølge meddelelsen fra Eniro beløber fejlene i regnskaberne sig til knap 47 millioner kroner sidste år, mens der i år er tale om knap 23 millioner kroner. Eniro har på baggrund af undersøgelserne set sig nødsaget til at komme med en nedjustering.

Eniro oplyser, at selskabet har valgt at opsige en aftale om blandt andet fratrædelsesgodtgørelse for den tidligere koncernchef Johan Lindgren, der fik et gyldent håndtryk på 20 mio. svenske kroner (ca. 16 mio. dkk).

Det sker lidt mere end to uger efter, at Johan Lindgren forlod selskabet efter gensidig aftale og overlod styrepinden til danskeren Stefan Kercza, der kom fra en stilling som topchef for Eniro Danmark.

Den svenske mediekoncern vil også undersøge, om der er grundlag for at indgive en anmeldelse til politiet om de ukorrekte oplysninger i regnskaberne.

Eniro, der er et børsnoteret selskab, har fredag mistet næsten en fjerdedel af selskabets markedsværdi, efter at nyheden er blevet offentliggjort.

/ritzau/TT/MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

B.T. fyrer 11 medarbejdere

Som led i B.T.’s nedlægning af storbyredaktionerne og printavisen blev 14 redaktionelle medarbejdere varslet en afskedigelse. Tre af dem er nu omplaceret, fortæller ansv. chefredaktør Pernille Holbøll.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs