MediaWatch

Eniro klar til opgør med revisorer

Eniro har hyret eksternt revisionshus til at granske selskabets revisor PWC. Samtidig kræver storinvestorer i Eniro, at PWC udskifter revisor, men det afviser de.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Den fyrede Eniro-koncernchef Johan Lindgren er måske ikke den eneste syndebuk i sagen om bogføringsskandalen i det svenske søgemaskineselskab, der står bag bl.a. Krak og De Gule Sider.

En konflikt med Eniro-bestyrelsen på den ene side og selskabets revisior PWC på den anden tårner sig nemlig op, skriver DI.

Eniro har politianmeldt tidligere koncernchef

Ifølge DI's kilder har Eniro-bestyrelsen ansat eksterne revisorer fra Ernst & Young til at granske PWC's arbejde. Blandt andet skal de undersøge, hvordan PWC kunne overse, at den tidligere ledelse havde blæst regnskaberne for 2013 og den første halvdel af 2014 op.

Det har blandt andet fået Eniros største investorer, Staffan Persson og Danske Invest, til at fremsætte et ønske om, at PWC udskifter den ansvarlige revisor for Eniro, Bo Hjalmarsson.

Eniro hyrer topadvokater til at granske tidligere ledelse

Men det ønske vil PWC ikke følge, siger revisonshuset topchef.

"Vi tror, at Bo Hjalmarsson og hans team har revideret Eniro i overensstemmelse ud fra gode revisionsstandarder," siger Peter Nyllinge, adm. direktør for PWC i Sverige.

Eniro nedjusterer efter mistanke om regnskabsfusk

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs