MediaWatch

Eniro klar til opgør med revisorer

Eniro har hyret eksternt revisionshus til at granske selskabets revisor PWC. Samtidig kræver storinvestorer i Eniro, at PWC udskifter revisor, men det afviser de.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Den fyrede Eniro-koncernchef Johan Lindgren er måske ikke den eneste syndebuk i sagen om bogføringsskandalen i det svenske søgemaskineselskab, der står bag bl.a. Krak og De Gule Sider.

En konflikt med Eniro-bestyrelsen på den ene side og selskabets revisior PWC på den anden tårner sig nemlig op, skriver DI.

Eniro har politianmeldt tidligere koncernchef

Ifølge DI's kilder har Eniro-bestyrelsen ansat eksterne revisorer fra Ernst & Young til at granske PWC's arbejde. Blandt andet skal de undersøge, hvordan PWC kunne overse, at den tidligere ledelse havde blæst regnskaberne for 2013 og den første halvdel af 2014 op.

Det har blandt andet fået Eniros største investorer, Staffan Persson og Danske Invest, til at fremsætte et ønske om, at PWC udskifter den ansvarlige revisor for Eniro, Bo Hjalmarsson.

Eniro hyrer topadvokater til at granske tidligere ledelse

Men det ønske vil PWC ikke følge, siger revisonshuset topchef.

"Vi tror, at Bo Hjalmarsson og hans team har revideret Eniro i overensstemmelse ud fra gode revisionsstandarder," siger Peter Nyllinge, adm. direktør for PWC i Sverige.

Eniro nedjusterer efter mistanke om regnskabsfusk

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs