MediaWatch

Eniro hyrer topadvokater til at granske tidligere ledelse

En tidligere vicestatsadvokat og en topadvokat er hyret af Eniro til at undersøge, om der er grundlag for at politianmelde den tidligere ledelse i søgevirksomheden for regnskabssvindel og bedrageri.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Bestyrelsen i Eniro har hyret en advokat og en tidligere vicestatsadvokat fra Anklagemyndigheden til at undersøge, om der er grundlag for at indgive en politianmeldelse mod en eller flere tidligere ledende medarbejdere for at have blæst indtægterne op i søgevirksomheden, der står bag bl.a. Krak og De Gule Sider.

Det skriver Dagens Industri.

Eniro har blandt andet hyret den tidligere vicestatsadvokat Guntra Åhlund. Hun har angiveligt afleveret sin første statusrapport til Eniro-bestyrelsen i weekenden, skriver DI.

Årsagen til undersøgelserne er, at revisionsfirmaet PwC på foranledning af Eniro-bestyrelsen har konstateret fejl i selskabets regnskaber. Blandt andet er omsætning ikke blevet bogført korrekt i bestemte perioder.

Eniro nedjusterer efter mistanke om regnskabsfusk

Regnskabsrodet er sket i perioden under den netop fratrådte koncernchef Johan Lindgren. Som en konsekvens af det, har Eniro opsagt hans fratrædelsesordning på godt 20 mio. svenske kr. (16 mio. kr.).

Direktør-exit til 20 mio.: Dansker ny koncernchef i Eniro

Men også den tidligere økonomidirektør Mattias Lundqvist undersøges af Eniro for at have gjort sig skyldig i regnskabssvindel og bedrageri, skriver DI.

Ifølge det svenske medie vil bestyrelsen også undersøge, om usikre indtægter kan være blevet registreret som sikre under Johan Lindgrens ledelsen, samt forlydender om, at den tidligere topchef har presset sine underordnede til præsentere deres mest optimistiske prognoser.

Derudover undersøges Johan Lindgrens salg af aktier til en værdi af 3 mio. svenske kr. (2,4 mio. kr.) i marts i år, skriver DI.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs