MediaWatch

Producent: DR3 stjal mit nøgen-eksperiment

DR3s programkoncept 'Klædt af” er produceret af Metronome for DR. Men det er baseret på den finske filmproducent Petri Luukkainens særegne koncept.

Foto: Metronome Productions

DR3s nye programkoncept 'Klædt af” er produceret af Metronome for DR. Men det er baseret på den finske filmproducent Petri Luukkainens særegne koncept, som DR tidligere har afvist at støtte, skriver Jyllands-Posten.

Petri Luukkainen udviklede i 2011 en dokumentarfilm over et nyt koncept, et slags oplæg til diskussion af forbrugersamfundet. DR havde afvist at støtte filmideen, men han fik anden finansiering, og den færdige film blev vist på CPH:Dox i november 2013.

For nylig konstaterede han så, at DR3s realityshow 'Klædt af' ligner hans koncept til forveksling. I DR3s program har fire personer også stoppet deres sager en container og går nøgne rundt.

"'Klædt af' er 1 til 1 det koncept, som jeg har præsenteret for DRs Kim Christiansen ved to møder i 2011 (...) da ville man ikke støtte mig, men nu har man købt mit koncept hos Metronome," siger Petri Luukkainen,  der mener det er et overgreb på hans idé, realiseret af DR uden hans accept.

Metronome optog programserien i efteråret efter et ok fra DR.

DR3 forsvarer afklædte deltagere i tv-eksperiment 

Co-production manager Kim Christiansen, DR, erindrer ikke møder med Petri Luukkainen i 2011. Men DR3s kanalredaktør Irene Strøyer erkender, at DR3 og Metronome er inspireret af finnens koncept, og hun medgiver også at DR ikke har gjort noget for at viderebringe den information til omverden.

Hun understreger, at DR3 aldrig har prøvet at efterligne den finske dokumentar. Det var selve eksperimentet, som DR og Metronome faldt for. Juridisk set er der ikke sket en krænkelse, skriver hun til Jyllands-Posten.

'Nøgen-effekt' aftog for TV3-datingprogram 

DR3 afpudser public service-profilen 

Usikker fremtid for 'Gift ved første blik' 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs