MediaWatch

Usikker fremtid for 'Gift ved første blik'

DR1 har ikke besluttet, hvorvidt der kommer en tredje sæson af det omdiskuterede realityprogram, 'Gift ved første Blik'. Først skal anden sæson evalueres.

DR1s programchef Pil Gundelach Brandstrup | Foto: PR

Det foreløbig sidste afsnit af 'Gift ved første blik' blev vist på DR1 i går aftes.

DR's realityformat har haft stor seersucces, men også frafald blandt deltagerne og heftig debat på sociale medier og blandt anmeldere.

En af anklagerne mod formatet, hvor fire eksperter matcher fire par, er klassisk realitykritik; at programmet caster og matcher deltagerne med det mål at skabe konflikt - ikke kærlighed.

Klar deltager briefing

DR1s programchef Pil Gundelach Brandstrup siger, at der ikke er taget en beslutning om, hvorvidt seerne får en tredje sæson af programmet. Denne sæson skal først gennem en evaluering.

"Hvis der skulle komme en ny sæson, er der selvfølgelig en række erfaringer, som vi vil kunne tage med. Det gælder for eksempel, at én ting er, hvordan matchningen ser ud på papiret, men at det er sværere at matche sig frem til god kemi," siger hun til Dr.dk, understreger, at DR skal være mere klare i spyttet overfor de medvirkende om, at det kræver hårdt arbejde at få følelserne til at blomstre med kamera på.

DR's realityhit

I første sæson lå 'Gift ved første blik' på DR3, og programmet var nomineret til to priser i 'Reality Awards' showet i marts.

Skiftet til hovedkanalen betød, at seertallene har været markant højere i anden sæson. Fjerde afsnit af denne sæson forrige tirsdag fik 1.003.000 seere.

Program-konceptet er solgt til 15 lande, heriblandt Australien, Tyskland, Frankrig og Belgien.

Top20: 'Gift ved første blik' runder én mio. seere

Top20: DR3-reality får sikker DR1-debut

TV Festival sætter fagligt fokus på 'reality'

DR1 snupper 'Gift ved første blik' fra DR3

DR3 henter to nomineringer til 'Reality Awards'  

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs