DR3 forsvarer afklædte deltagere i tv-eksperiment

DR-redaktør afviser, at kanalen går for langt ved at klæde deltagerne af til skindet i programmet 'Klædt af', der vil sætte materialismen til debat.
Foto: Metronome Productions
Foto: Metronome Productions

Billigt reality-kneb eller debatstarter?

Programmet 'Klædt af' på DR3, der havde premiere for to uger siden, er blevet kritiseret for at være reality og "ydmygelsesunderholdning" - forklædt som debatprogram.

I programmet bliver fire deltagere strippet for alle ejendele inklusiv deres tøj for at teste, hvordan de klarer sig uden de materielle ting, der er en selvfølge i hverdagen, og undersøge, hvad der rent faktisk har værdi, når man er "klædt af".

I Politiken har tv-anmelder Katrine Hornstrup Yde kaldt det for "pseudobuddhistisk selvrefleksion over vores afhængighed af jordisk gods", men i dagens Berlingske forsvarer DR3-redaktør, Irene Strøyer, grebet:

"'Klædt af', er en serie om vores forbrugsvaner og alle de ting, vi omgiver os med. Nøgenheden er som sagt tænkt som et startskud, der netop handler om at starte forfra uden noget. Jeg er ret sikker på, at seerne ville hoppe fra, hvis det virkede som om, at vi blot puttede nøgne mennesker ind i et vilkårligt program, for at få flere seere. Med andre ord, nøgenheden giver mening i forhold til programmets overordnede præmis. De samme overvejelser ville vi have i forhold til kysseri og samleje. Det skal give mening," siger Irene Strøyer.

Klædt af er udviklet og produceret af Metronome Productions og følger fire deltagere i eksperimentet, der varer 30 dage, hvor de hver dag må hente en enkelt ting fra den container, hvor deres tøj og ting opbevares.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også