MediaWatch

TV 2 henter kommentator til ny sportskanal

TV 2 skruer op for dækningen af dansk ishockey og hyrer tidligere landsholdsspiller Lasse Degn som kommentator.

Foto: Jan Korsgaard/TV 2

Den tidligere danske VM-spiller Lasse Degn bliver TV 2's ishockey-ekspert på transmissionerne fra den danske ishockey turnering, Metal Ligaen, som TV 2 købte rettighederne til i foråret i år frem til 2018.

Det skriver tv-stationen i en pressemeddelelse.

Lasse Degn er 37 år og har 116 landskampe og syv VM-turneringer bag sig på isen, skriver TV 2. han skal på skærmen køre parløb med vært og kommentator Jimmy Bøjgaard, der samtidig også er tilknyttet Danmarks Ishockey Union, som TV 2 samarbejder med om transmissionerne.

Dansk sport skal sælge ny kanal

TV 2 satser med den kommende sportskanal, der lanceres til nytår, på at opdyrke en niche med fokus på dansk sport. Det gælder først og fremmest håndbold, der er blevet en central del af TV 2's sportsrettigheder. I begyndelsen af oktober købte TV 2 TV3 ud af rettighederne til dansk ligahåndbold, som de to hidtil har delt. TV 2 Sporten har desuden hentet håndboldjournalisten Dan Philipsen som håndboldredaktør i september.

Sportskanalen, der endnu ikke har fået navn, har derudover erhvervet rettigheder til flere internationale sportsturneringer, der så vidt muligt har danske spillere. Herunder den hollandske æresdivision i fodbold samt internationale badmintonturneringer som All England og basketball-ligaen NBA. Sidstnævnte rettigheder har TV 2 overtaget fra Dk4 - inklusive kommentatorparret Thomas Bilde og Peter Wang.

Begynder på Zulu

Den nye TV 2-kanal overtager pladsen efter TV 2 Film, der lukker til nytår. TV 2 har foreløbig indgået aftaler om distribution af sportskanalen med Canal Digital, Stofa, Waoo!, Viasat og Boxer, men endnu ikke hovedaktøren TDC.

Ishockey-transmissionerne fra den danske Metal Ligaen begynder 12. november på TV 2 Zulu - og fortsætter 2015 på sportskanalen.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs