MediaWatch

TV 2 henter kommentator til ny sportskanal

TV 2 skruer op for dækningen af dansk ishockey og hyrer tidligere landsholdsspiller Lasse Degn som kommentator.

Foto: Jan Korsgaard/TV 2

Den tidligere danske VM-spiller Lasse Degn bliver TV 2's ishockey-ekspert på transmissionerne fra den danske ishockey turnering, Metal Ligaen, som TV 2 købte rettighederne til i foråret i år frem til 2018.

Det skriver tv-stationen i en pressemeddelelse.

Lasse Degn er 37 år og har 116 landskampe og syv VM-turneringer bag sig på isen, skriver TV 2. han skal på skærmen køre parløb med vært og kommentator Jimmy Bøjgaard, der samtidig også er tilknyttet Danmarks Ishockey Union, som TV 2 samarbejder med om transmissionerne.

Dansk sport skal sælge ny kanal

TV 2 satser med den kommende sportskanal, der lanceres til nytår, på at opdyrke en niche med fokus på dansk sport. Det gælder først og fremmest håndbold, der er blevet en central del af TV 2's sportsrettigheder. I begyndelsen af oktober købte TV 2 TV3 ud af rettighederne til dansk ligahåndbold, som de to hidtil har delt. TV 2 Sporten har desuden hentet håndboldjournalisten Dan Philipsen som håndboldredaktør i september.

Sportskanalen, der endnu ikke har fået navn, har derudover erhvervet rettigheder til flere internationale sportsturneringer, der så vidt muligt har danske spillere. Herunder den hollandske æresdivision i fodbold samt internationale badmintonturneringer som All England og basketball-ligaen NBA. Sidstnævnte rettigheder har TV 2 overtaget fra Dk4 - inklusive kommentatorparret Thomas Bilde og Peter Wang.

Begynder på Zulu

Den nye TV 2-kanal overtager pladsen efter TV 2 Film, der lukker til nytår. TV 2 har foreløbig indgået aftaler om distribution af sportskanalen med Canal Digital, Stofa, Waoo!, Viasat og Boxer, men endnu ikke hovedaktøren TDC.

Ishockey-transmissionerne fra den danske Metal Ligaen begynder 12. november på TV 2 Zulu - og fortsætter 2015 på sportskanalen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs