MediaWatch

Amerikansk basket på TV 2's nye sportskanal

TV 2's nye sportskanal har sikret sig rettighederne til den amerikanske basketliga NBA. Kommentatorpar hos dk4, der indtil nu har haft rettighederne, følger med.

Foto: Larry W. Smith/Polfoto/Arkiv

Danske basketfans kan fra den kommende sæson følge verdens bedste basketliga, den amerikanske NBA, på TV 2's nye sportskanal.

Det skriver TV 2 på sin hjemmeside.

Den nye sportskanal vil vise otte kampe om ugen live. Som kommentatorer har TV 2 hentet Thomas Bilde og Peter Wang, der gennem en årrække har kommenteret NBA for dk4.

"Thomas Bilde og Peter Wang gør det fantastisk, og det har - lige siden vi landede rettighederne til NBA - været min ambition at tilknytte netop de to til den kommende massive NBA-dækning på vores sportskanal. De har deres helt egen stil og leverer en stærkt begejstret kommentering fyldt med personlighed og viden," udtaler Frederik Lauesen til TV 2.

TV 2s sportskanal går først i luften til januar, men baskethungrende fans kan følge opstarten af NBA-sæsonen på TV 2 Zulu med op til tre kampe om ugen, oplyser TV 2.

Dk4 har indtil haft rettighederne til NBA. I slutningen af 2013 indgik dk4 dog en historisk aftale med DR3, som betød, DR3 sender kampene, mens dk4 leverer produktionen og basketball-kommentatorerne i form af Thomas Bilde og Peter Wang.

Foruden NBA har den nye sporskanal på TV 2 sikret sig rettigheder til hollandsk fodbold, dansk herre- og kvindehåndbold, dansk ishockey, VM i ishockey, EM og VM i svømning og en række endags og etape cykelløb.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs