MediaWatch

TV 2 køber TV3 ud af dansk håndbold

TV 2 har købt TV3 ud af de danske ligahåndboldrettigheder. En del af de ekstra kampe vil efter nytår blive vist på den nye sportskanal, som Viasat netop også har sagt ja til distribuere.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Rettighederne til at vise dansk ligahåndbold ligger fremover eksklusivt hos TV 2, efter at de har købt TV3 ud af rettighederne, skriver TV 2 i en pressemeddelelse. 

De to kanaler har de seneste år delt rettighederne, men med den nye aftale, som træder i kraft i indeværende sæson, er håndboldrettighederne et eksklusivt TV2-produkt, som udelukkende kan opleves på TV 2 og på TV 2s kommende sportskanal.

"Det er rigtigt stort, at vi allerede fra sportskanalens fødsel i januar kan præsentere de danske seere for håndboldligaerne eksklusivt på TV 2s hovedkanal og sportskanalen. Håndbolden er et varemærke for os, og vi ser frem til at fortsætte den stærke udvikling af de to ligaer med klubberne og DHF. Håndbolden er et kerneprodukt for os på TV 2, og interessen hos seerne er heldigvis høj. Nu kommer håndbolden "hjem", og det glæder vi os enormt over," udtaler TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, i pressemeddelelsen.

TV3, som har vist håndbold på TV3Sport, sender deres sidste ligahåndboldkamp 2. oktober. Fra 18. oktober og de efterfølgende uger sender TV2's hovedkanal lidt flere håndboldkampe end oprindeligt planlagt, og efter nytår vil kampene blive vist på både TV 2 og på deres nye sportskanal.

For de håndboldinteresserede Viasat-kunder er det godt nyt. Viasat har nemlig valgt at distribuere TV 2's kommende sportskanal, oplyser TV 2.

Sportskanalen overtager pladsen efter TV 2 Film, der lukker til nytår. I forvejen har TV 2 indgået aftaler om distribution af sportskanalen med Canal Digital, Stofa, Waoo! og Boxer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs