MediaWatch

Europæisk skulderklap til DR-vært

Tv-vært og journalist Adrian Hughes indkasserer kulturel ros for sit tv-arbejde.

Foto: DR

Tv-vært og journalist Adrian Hughes har i går hentet ros og hædrende omtale under uddeling af den europæiske Helena Vaz da Silva-pris, "Raising Public Awareness on Cultural Heritage 2015".

Det skriver Jyllandsposten.

Prisen formål er anerkende ekstraordinære bidrag til at "fremme kommunikationen og øge bevidstheden om kulturarv og europæiske idealer,"  hedder det i en pressemeddelelse fra Europa Nostra Danmark.

Hughes er bl.a. kendt fra DR's Smagsdommerne, Kulturfredag og Kulturjournalen, og det er ikke hans første faglige hæder. I 2004 modtog han DR's sprogpris.

I meddelelsen skriver Europa Nostra Danmark bl.a.:

"Hughes arbejder med kunst og kultur på daglig basis. Der gås i dybden med kunstværker og kulturelle begivenheder og gennem hans diskussioner med eksperter på området, involverer han beskueren og frembringer til tider skjulte sider af kunst og kultur for at skabe en større forståelse for det komplekse i kulturen og dybden i den kunstneriske verden."

DR lukker Smagsdommerne

DR K værter skiftes til salon-samtaler

Falbert: Kulturstof i DR ville være en god idé

Hvor er du, Adrian Lloyd Hughes

10 år: DR2 brandet har det rigtig godt 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs