MediaWatch

Flertal bag prioritering af podcasts i næste medieforlig

Et politisk flertal bakker op om, at der skal være bedre muligheder for at støtte podcastproducenter gennem mediestøtten.

Foto: Andreas Merrald/Ritzau Scanpix

Det bugnende udvalg af podcasts afspejler ikke de økonomiske vilkår for podcastproducenter, der siden mediets spæde fase har haft svært ved at generere indtægter fra lydmediet, men det skal der gøres noget ved, mener et politisk flertal på Christiansborg, skriver Politiken.

"Det er et medie, der står højt på vores prioriteringsliste i det kommende medieforlig. Der skal afsættes en pulje, så støtten til podcasts kan stige," lyder det fra Konservatives medieordfører, Birgitte Bergmann, der får opbakning fra både regeringen, Venstre, Radikale, SF og Enhedslisten, som alle ønsker at give bedre muligheder for, at podcastproducenter kan støttes via mediestøtten.

Brancheorganisationen Danske Medier håber på en model, hvor der gives flere støttekroner til podcasts i Public Service Puljen, hvilket Venstre, Enhedslisten og Radikale bakker op om, skriver Politiken.

Danske Medier har allerede tidligere i år luftet sine tanker om at få udvidet listen af medietyper, der bør kunne modtage støtte fra Public Service Puljen, til også at inkludere podcastere, da organisationen præsenterede sit medieudspil.

Public Service Puljen har i år et budget på 47,2 mio. kr., der kan søges til tv-produktioner med public service-værdi. Men eftersom andelen af danskere, der lytter til podcasts ugentligt, er steget fra syv pct. i 2016 til 26 pct. i 2020 ifølge DR Medieforsknings årlige rapport om danskernes medievaner, bør også podcastproducenter med fokus på bl.a. journalistisk indhold få mulighed for at søge støtte, mener organisationen.

Danske Medier vil åbne Public Service Puljen for podcastere 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs