MediaWatch

Danske Medier vil åbne Public Service Puljen for podcastere

Danske podcastere får flere og flere lyttere og bør få adgang til offentlig støtte på lige fod med andre mediefolk, mener Danske Medier.

Sportsmediet Mediano er en af dem, der primært satser på podcastmediet. | Foto: Andreas Merrald

Podcastmarkedet er i rivende udvikling, og en stor del af det voksende marked udgøres af uafhængige podcastere, som bør have adgang til at søge støtte til produktioner i Public Service Puljen. Det skriver organisationen, der også har ændringen som et af punkterne i et medieudspil fra januar.

Public Service Puljen har i år et budget på 47,2 mio. kr., der kan søges til tv-produktioner med public service-værdi. DR kan ikke søge. Sidste år var streamingtjenesten Viaplay den største støttemodtager.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs