MediaWatch

Minister varsler snarligt udspil mod sexisme

Regeringen vil inden for kort tid præsentere et udspil, der vil indeholde initiativer til bekæmpelse af sexisme, lyder det fra ligestillingsminister.

Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Ligestillingsminister Mogens Jensen (S). Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

I lyset af den seneste tids debat om sexisme i bl.a. mediebranchen vil regeringen overveje, hvilke nye initiativer der skal til for at bekæmpe problemerne, siger ligestillingsminister Mogens Jensen (S) til Jyllands-Posten.

"Jeg vil ikke komme med delementer nu her, men vi kommer med et samlet udspil med initiativer inden for kort tid. For vi skal udnytte det momentum," siger han til avisen og afviser ikke, at der skal lovændringer på bordet.

Debatten om sexisme og sexchikane blev kickstartet af tv-vært Sofie Linde ved Zulu Comedy Galla. Siden har over 1600 kvinder i mediebranchen skrevet under på en støtteerklæring til opgøret mod sexisme.

Flere nuværende og tidligere ansatte i mediebranchen har berettet om krænkelser eller sexistisk kultur. Flere mediearbejdspladser som TV 2, Ekstra Bladet og Berlingske Media har i forlængelse af beretningerne iværksat eksterne undersøgelser af problemets omfang.

Jysk Fynske og Radio4 retter fokus mod forebyggelse af sexisme: "Vi skal flytte os yderligere"

DR henter hjælp til at forhindre sexisme fremover

Berlingske får indberetninger om sexisme på avisen – koncernen sætter undersøgelse i gang i hele huset

TV 2-topchef lover livtag med kultur og hård tone i nyhedsafdelingen: "Vi er klar til at tage de opgør, der skal tages"

DMJX sætter gang i ekstern sexisme-undersøgelse blandt praktikanter

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere