MediaWatch

Jyllands-Posten lægger ikke an til undersøgelse af sexisme på arbejdspladsen

Hos Jyllands-Posten er der ikke lagt op til en undersøgelse af sexisme, da kun få sager er landet på chefredaktørens bord.

Jacob Nybroe, ansv. chefredaktør, Jyllands-Posten. | Foto: Louise Reseke / MediaWatch

Jyllands-Posten har fået fem henvendelser om grænseoverskridende oplevelser, hvor af fire ligger mellem halvandet år ti år tilbage i tiden, men det får ikke mediet til at se et behov for en undersøgelse af problemet, siger ansv. chefredaktør Jacob Nybroe til Journalisten.

"Vi har fået fem henvendelser, hvoraf en er aktuel, de andre er mellem halvandet og ti år gamle. Det er ikke i sig selv en bragende grund til at trække advokater ind i butikken, synes jeg," siger han til fagbladet.

En række andre mediehuse har i lyset af sexisme-debatten igangsat undersøgelser eller andre initiativer for at afdække problemets omfang. Det gælder bl.a TV 2, Ekstra Bladet, Berlingske Media og DR ligesom Danmarks Medie- og Journalisthøjskole også har bedt Kvinfo om at undersøge problematikken blandt journalistpraktikanter.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs