MediaWatch

DMJX sætter gang i ekstern sexisme-undersøgelse blandt praktikanter

Den seneste tids beretninger fra praktikanter om oplevelser med sexisme i flere medievirksomheder får nu Danmarks Medie- og Journalisthøjskole til at kortlægge problemets omfang blandt de studerende. Undersøgelsen skal gennemføres af videnscenteret Kvinfo.

"Vidnesbyrdene om sexisme på forskellige danske mediearbejdspladser har gjort et meget stort indtryk på os," lyder det fra prorektor hos DMJX, Jens Grund. | Foto: PR/DMJX

Efter nuværende og tidligere praktikanter hos både DR og hos Ekstra Bladet har sendt breve til hver sin ledelse med beretninger om en sexistisk kultur på arbejdspladsen, skærper Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) sit fokus på institutionens studerende under deres praktiktid og igangsætter en undersøgelse.

Kvinfo skal stå for undersøgelsen, der skal give et øjebliksbillede af, hvor slemt det står til med sexisme over for praktikanter, lyder det fra prorektor hos DMJX, Jens Grund, til MediaWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs