MediaWatch

Venstre efterlyser mediepolitisk handlekraft fra regeringen

Regeringen bør handle på de annoncerede ændringer af den nuværende medieaftale, lyder det fra Venstres medieordfører, der kritiserer regeringen for at efterlade danske medier i usikkerhed.

"Men når man annoncerer ændringer, så skal de også laves. Hurtigt! Ellers stavnsbinder man en hel branche," skriver Britt Bager (V) i et debatindlæg. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringen varslede allerede sidste sommer en ændring af VLAK-regeringens medieaftale fra 2018. Men den udmelding burde regeringen have fulgt op med handling, mener Venstres medieordfører, Britt Bager, der i et debatindlæg på Altinget kritiserer, at kulturminister Joy Mogensen (S) har sagt, at regeringen først vil komme med et nyt medieudspil, når finansloven for næste år er faldet på plads.

"Men når man annoncerer ændringer, så skal de også laves. Hurtigt! Ellers stavnsbinder man en hel branche. Mediebranchen har gået med en usikkerhed i over et år og kan se frem til endnu længere tid, før de ved, hvilke vilkår de skal indrette sig under," skriver hun og opfordrer kulturminister Joy Mogensen (S) til at præsentere et medieudspil hurtigst muligt.

Tidligere har regeringen meldt ud, at man vil droppe yderligere besparelser på DR, hvor pengene bl.a. skal findes i en forhanslingspulje på 1,5 mia. kr. Men det er ifølge Britt Bager ikke nok, da det ikke løser udfordringerne hos de resterende medier i Danmark, hvor der skal findes en balance.

Nogenlunde samme udmelding kom Radikales ordfører, Jens Rohde, også med, da forslaget om at sløjfe DR-besparelserne blev præsenteret. Her forklarede han tidligere over for MediaWatch, at man havde forventet en særskilt post på finansloven til DR, så man kunne forhandle om midler til regionale og lokale medier fra forhandslingspuljen.

"Vi havde forventet, at der var afsat penge til DR (særskilt i udspillet, red.), så vi kunne bruge en del af de andre penge til også at adressere den hjælp, der skal til andre steder. Hvis vi både skal finde pengene til DR og til at redde P6 og P8 og samtidig skal smide penge ind i en pulje til lokale og regionale medier, så er vi ved at være derhenne, hvor der ikke er penge til andre initiativer," sagde Jens Rohde.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs