MediaWatch

Efter kritik fra sporten: Politikere skal drøfte kviklånslov

En ny lov om kviklån har betydet, at sportshold måtte opgive sponsorater. Nu kigger politikerne på loven igen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Jens Dresling

En ny lov om kviklån har ramt det danske landshold og danske sportsklubber. Derfor vil politikerne nu tage et nyt kig på loven.

Det siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en skriftlig kommentar.

"Vi skal undgå, at unge og udsatte, der sidder og ser en fodboldkamp eller lignende, bliver lokket til at tage lån, der i sidste ende kan sætte dem i uoverskuelige gældssituationer."

"Men vi lytter også, når sportsbranchen så enstemmigt siger, at der er brug for at tage et ekstra kig på loven."

"Vi er i regeringen åbne over for at finde en løsning på problemet med sportstrøjerne, hvis der er opbakning i aftalekredsen. Derfor har jeg nu indkaldt aftalepartierne til en drøftelse senere på ugen," siger han.

Ifølge loven må spiludbydere ikke reklamere side om side med banker, der tilbyder forbrugslån - også kaldet kviklån.

Det har blandt andet betydet, at Arbejdernes Landsbank trak sig som sponsor for fodboldlandsholdet, fordi bankerne har det juridiske ansvar for at undgå sammenfaldet.

Også den næstbedste danske fodboldrække, der før hed NordicTet Ligaen, blev nødt til at suspendere sponsornavnet.

Det skete, efter at Forbrugerombudsmanden i en forhåndsudtalelse havde konstateret, at eksempelvis et Nordicbet Liga-logo på en kampbold ville kunne bringe banker, der ønsker eksponering på stadion, i strid med lovgivningen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs