MediaWatch

JP: Derfor bringer vi ikke Hebdo-tegninger

Ansv. chefredaktør Jørn Mikkelsen fastholder retten til at bringe alle slags tegninger, men det bliver bare ikke nu.

Foto: Brian Karmark, Jyllands-Posten

Mens Berlingske, Politiken og Information i dag har tegninger fra satiremagasinet Charlie Hebdo i spalterne, så siger ansv. chefredaktør Jørn Mikkelsen til avisen, at det lige nu ville være uansvarligt for dem at bringe tegningerne.

Charlie Hebdo, hvis redaktion i går blev angrebet af terrorister, der skød og dræbte tolv, heraf otte medarbejdere på bladet, havde ligesom Jyllands-Posten gjorde i 2005 bragt Muhammed-tegninger. Charlie Hebdo erklærede dets støtte til Jyllands-Posten under Muhammed-krisen.

Her er avisforsiderne efter magasin-attentat
Selvom Jyllands-Posten i dag har fravalgt at gøre som andre danske aviser, så Jørn Mikkelsen fastholder dog retten til at bringe alle slags tegninger igen på et tidspunkt.

”Man skal nok ikke lukke øjnene for, at mange redaktører, der svinger sig op på den store oratoriske klinge, gør præcist det samme som vi på JP – går rundt om den varme grød, vrider hænder og bortforklarer. Sandheden er, at det for os ville være helt uansvarligt at trykke gamle eller nye profettegninger lige nu. Det vil mange ikke gerne indrømme. Det gør jeg, om end meget modstræbende. Jyllands-Posten har et ansvar for sig selv og sine medarbejdere, men også et videre ansvar – desværre. Ytringsfriheden er truet som aldrig før. Det pres mærker alle, særligt vi på JP,” siger han til Jyllands-Posten.

I går forlød det i en mail til de ansatte på avisen, at sikkerhedsniveauet var skærpet omkring redaktionerne i hovedkvarteret i Viby i Århus og på Rådhuspladsen i København.

Tidl. ansatte vil udgive Charlie Hebdo i næste uge

Fransk presse: Humoren skal bevares

Knudsen: Sikkerhed øget på Berlingske

Berlingske vil genoptrykke tegninger fra Charlie Hebdo

Medieledere diskuterer reaktion på magasin-angreb

Danske bladtegnere i chok over skuddræbte kolleger

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs