MediaWatch

JP: Derfor bringer vi ikke Hebdo-tegninger

Ansv. chefredaktør Jørn Mikkelsen fastholder retten til at bringe alle slags tegninger, men det bliver bare ikke nu.

Foto: Brian Karmark, Jyllands-Posten

Mens Berlingske, Politiken og Information i dag har tegninger fra satiremagasinet Charlie Hebdo i spalterne, så siger ansv. chefredaktør Jørn Mikkelsen til avisen, at det lige nu ville være uansvarligt for dem at bringe tegningerne.

Charlie Hebdo, hvis redaktion i går blev angrebet af terrorister, der skød og dræbte tolv, heraf otte medarbejdere på bladet, havde ligesom Jyllands-Posten gjorde i 2005 bragt Muhammed-tegninger. Charlie Hebdo erklærede dets støtte til Jyllands-Posten under Muhammed-krisen.

Her er avisforsiderne efter magasin-attentat
Selvom Jyllands-Posten i dag har fravalgt at gøre som andre danske aviser, så Jørn Mikkelsen fastholder dog retten til at bringe alle slags tegninger igen på et tidspunkt.

”Man skal nok ikke lukke øjnene for, at mange redaktører, der svinger sig op på den store oratoriske klinge, gør præcist det samme som vi på JP – går rundt om den varme grød, vrider hænder og bortforklarer. Sandheden er, at det for os ville være helt uansvarligt at trykke gamle eller nye profettegninger lige nu. Det vil mange ikke gerne indrømme. Det gør jeg, om end meget modstræbende. Jyllands-Posten har et ansvar for sig selv og sine medarbejdere, men også et videre ansvar – desværre. Ytringsfriheden er truet som aldrig før. Det pres mærker alle, særligt vi på JP,” siger han til Jyllands-Posten.

I går forlød det i en mail til de ansatte på avisen, at sikkerhedsniveauet var skærpet omkring redaktionerne i hovedkvarteret i Viby i Århus og på Rådhuspladsen i København.

Tidl. ansatte vil udgive Charlie Hebdo i næste uge

Fransk presse: Humoren skal bevares

Knudsen: Sikkerhed øget på Berlingske

Berlingske vil genoptrykke tegninger fra Charlie Hebdo

Medieledere diskuterer reaktion på magasin-angreb

Danske bladtegnere i chok over skuddræbte kolleger

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs