MediaWatch

Medieledere diskuterer reaktion på magasin-angreb

Chefredaktører fra bl.a. Berlingske og TV 2 mødes til debat i aften på News om, hvordan branchen bør reagere på angrebet på magasinet Charlie Hebdo.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Vil medierne genoptrykke Muhammed-tegningerne som modreaktion på attentatet mod Charlie Hebdo? Sådan som det skete i 2008, efter mordtruslerne mod tegneren Kurt Westergård kom frem?

Det er et af de spørgsmål TV 2 News stiller i aften i en særudgave af Presselogen, skriver Tv2.dk.

Her diskuterer en række medieledere, hvordan danske medier skal reagere angrebet mod det franske satireblad, der i dag har kostet 12 livet, og som alt tyder på er relateret til, at bladet i flere omgange har bragt satiriske tegninger af profeten Muhammed.

I diskussionen deltager nyhedsdirektør Michael Dyrby, TV 2 og chefredaktør på Berlingske, Lisbeth Knudsen, samt chefredaktør på BT, Olav Skaaning Andersen. Derudover er chefredaktør på Politiken, Bo Lidegaard, og chefredaktør på Jyllands-Posten, Jørn Mikkelsen, inviteret, men det er endnu uvist, om de medvirker, skriver TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs