MediaWatch

Danske bladtegnere i chok over skuddræbte kolleger

Formanden for Danske Bladtegnere var god ven af en af de dræbte tegnere og er dybt chokeret over skyderiet.

Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto

Der er chok og sorg blandt også danske tegnere over, at franske satiretegnere er blevet skudt og dræbt på det franske satiremagasin Charlie Hebdo onsdag.

"Jeg er dybt, dybt chokeret over det. Det er ubeskriveligt og fuldstændig forfærdeligt. Vi samler os nogle stykker og snakker om tingene, for vi er meget chokerede," siger formanden for Danske Bladtegnere, Lars Refn, til Ritzau onsdag.

Han fortæller, at en af tegnerne, den 57-årige Bernard Verlhac, kendt som Tignous, var hans ven.

"Han var i Danmark og deltog i fagfestivalen (Journalistforbundets årlige faglige, red.), hvor han fortalte om sit fag i Frankrig. Han var også hjemme og spise hos mig," fortæller han.

En af de ting, Tignous fortalte om på sit visit til Danmark, var den franske lov om, at tegnere har ret til at lave tegninger, som er blasfemiske.

"Han mente selvfølgelig, at det er en ting, der er nøje forbundet til ytringsfriheden," siger Lars Refn.

Formanden fortæller desuden, at han dagen igennem har talt med franske medier, som har oplyst, at de personer, der stod for sikkerheden på satiremagasinet Charlie Hebdo, var på ferie i England, da skyderiet fandt sted.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs