MediaWatch

Politikens Forlag fortrød bud på Qvortrup-bog

Henrik Qvortrups erindringsbog var tilsyneladende for kontroversiel for Politikens Forlag. Et tilbud om 300.000 for erindringerne blev trukket tilbage efter ét døgn.

Foto: Tobias Selnæs Markussen/Polfoto/Arkiv

Politikens Forlag var ude med et tilbud til Henrik Qvortrup, der lød på 300.000. Forlaget fortrød dog og trak i nødbremsen kort efter. Det skriver Jyllands-Posten.

Qvortrup er aktuel med bogen ’Q’ udgivet på People’s Press. I forordet til bogen beskrives det, hvordan chef for non-fiktion på Politikens Forlag, Kim Hundevadt, efterfølgende forklarede, at det skyldtes, at den øverste ledelse i JP/Politikens Hus ikke ønskede bogen udgivet hos dem.

”Hundevadt fortæller med, at koncerntoppen ikke tør udgive bogen, fordi de mener, at det vil være etisk uforsvarligt,” siger Henrik Qvortrup til Jyllands-Posten.

Qvortrup om tys-tys-kilde: Fortryder ikke

Kim Hundevadt siger til Jyllands-Posten, at han ikke kan genkende Qvortrups udlægning. Direktør i Politikens Forlag, Lene Juul, siger, at beslutningen udelukkende var hendes.

”Der skete rigtig meget i de dage, hvor vi pludselig kunne se, at sagen rykkede sig time for time. Derfor sov jeg på det og besluttede, at den bog skulle vi ikke udgive,” siger hun til Jyllands-Posten.

I JP/Politikens øverste ledelse ønsker adm. direktør Stig Ørskov ikke at kommentere historien over for Jyllands-Posten. Bestyrelsesformand Lars Munch siger til avisen, at sagen ikke har været drøftet på bestyrelsesniveau.

Se og Hør-sag: Politikere kigger på højere erstatninger

Aller afviser Se og Hør-tab bag sparerunde

Ny bog vil kortlægge Se og Hør-skandalen

Stadig uklarhed om Per Ingdals afløser i Aller

Se og Hør-sag: Ansatte havde frit spil i Rigets it-system 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs