MediaWatch

Qvortrup om tys-tys-kilde: Fortryder ikke

Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup, der fik den tys-tys-kilden ind på ugebladet, ville gøre det igen, hvis han sad i samme situation.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, som sad på posten, da bladet i 2008 indledte samarbejdet med tys-tys-kilden, der kunne overvåge kendte og kongeliges kreditkortoplysninger, ville gøre det igen. Det siger han til DR Nyheder.

Hvis han sad i samme situation, og der kom en lignende kilde, så ville han takke ja til at bruge oplysningerne. Det sagde han i et indslag i 21Søndag.

”Jeg ved godt, der sidder nogle derude, der først vil være tilfredse, hvis jeg siger, at jeg har begået verdens største forbrydelse. Men den vare kan jeg ikke levere - for det mener jeg ikke, jeg har,” sagde han i indslaget.

Svært ved at se forskel

Sammen med Henrik Qvortrup er blandt andet den anden tidligere chefredaktør Kim Henningsen og Allers tidligere udgiverdirektør Per Ingdal sigtet i Se og Hør-sagen. Kort efter sagen brød ud i foråret måtte Henrik Qvortrup forlade sin stilling som politisk kommentator på TV 2.

I sin nye bog fastholder Henrik Qvortrup dog sin uskyld. Der blev ikke indgået aftaler om faste leverancer af ulovligt oplysninger, skriver han ifølge Politiken i bogen. Han har svært ved at se forskellen på tys-tys-kilden og eksempelvis kilder i politiet.

”Hvori bestod egentlig forskellen mellem at få oplyst destinationen for en kendis’ ferierejse fra en ansat i lufthavnen og så fra en ansat i IBM? Var der overhovedet nogen? Jeg så ikke nogen forskel dengang – og jeg ser den heller ikke i dag,” skriver han ifølge Politiken i bogen.

Ny bog vil kortlægge Se og Hør-skandalen

Slagsmål om politiets adgang til Se og Hør tager et halvt år

Se og Hør-sag: Politikere kigger på højere erstatninger

Stadig uklarhed om Per Ingdals afløser i Aller

Aller afviser Se og Hør-tab bag sparerunde

Qvortrup: Kommer først for en dommer i 2017

Se og Hør-sag: Ansatte havde frit spil i Rigets it-system

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs