Qvortrup om tys-tys-kilde: Fortryder ikke

Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup, der fik den tys-tys-kilden ind på ugebladet, ville gøre det igen, hvis han sad i samme situation.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, som sad på posten, da bladet i 2008 indledte samarbejdet med tys-tys-kilden, der kunne overvåge kendte og kongeliges kreditkortoplysninger, ville gøre det igen. Det siger han til DR Nyheder.

Hvis han sad i samme situation, og der kom en lignende kilde, så ville han takke ja til at bruge oplysningerne. Det sagde han i et indslag i 21Søndag.

”Jeg ved godt, der sidder nogle derude, der først vil være tilfredse, hvis jeg siger, at jeg har begået verdens største forbrydelse. Men den vare kan jeg ikke levere - for det mener jeg ikke, jeg har,” sagde han i indslaget.

Svært ved at se forskel

Sammen med Henrik Qvortrup er blandt andet den anden tidligere chefredaktør Kim Henningsen og Allers tidligere udgiverdirektør Per Ingdal sigtet i Se og Hør-sagen. Kort efter sagen brød ud i foråret måtte Henrik Qvortrup forlade sin stilling som politisk kommentator på TV 2.

I sin nye bog fastholder Henrik Qvortrup dog sin uskyld. Der blev ikke indgået aftaler om faste leverancer af ulovligt oplysninger, skriver han ifølge Politiken i bogen. Han har svært ved at se forskellen på tys-tys-kilden og eksempelvis kilder i politiet.

”Hvori bestod egentlig forskellen mellem at få oplyst destinationen for en kendis’ ferierejse fra en ansat i lufthavnen og så fra en ansat i IBM? Var der overhovedet nogen? Jeg så ikke nogen forskel dengang – og jeg ser den heller ikke i dag,” skriver han ifølge Politiken i bogen.

Ny bog vil kortlægge Se og Hør-skandalen

Slagsmål om politiets adgang til Se og Hør tager et halvt år

Se og Hør-sag: Politikere kigger på højere erstatninger

Stadig uklarhed om Per Ingdals afløser i Aller

Aller afviser Se og Hør-tab bag sparerunde

Qvortrup: Kommer først for en dommer i 2017

Se og Hør-sag: Ansatte havde frit spil i Rigets it-system

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også