MediaWatch

Google ruller nyhedsplatform ud i Japan

Næsten 1000 medier i en stribe forskellige lande har nu indgået aftale om at lade deres nyhedsindhold optræde på Google News Showcase. Seneste knopskud er Japan.

Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix

Google News Showcase slår sine digitale folder ud i Japan efter at have indgået betalingsaftaler med 40 nationale, regionale og lokale medier i det østasiatiske land.

Det skriver Journalisten med henvisning til sitet 9to5Google.

Med den nye ekspansion har Google sikret sig News Showcase-aftaler med næsten 1000 medier globalt. Platformen er lanceret i en lang række lande herunder Tyskland, Indien og Australien.

Ifølge søgemaskinegiganten selv er godt 90 pct. af aftalerne indgået med udgivere af lokale nyheder.

Google køber sig adgang til mediernes nyhedsindhold via aftaler, og giver gratis adgang til indholdet via News Showcase-platformen, hvor brugere kan få en personaliseret nyhedsstrøm og udvælge specifikke medier, de vil følge.

Google News Showcase er ikke lanceret i Danmark, selv om techkoncernen stod klar med betalingsaftaler i opløbet til opdateringen af ophavsretsloven i foråret, som MediaWatch har afdækket.

Google har foreløbigt øremærket en mia. dollar - ca. 6,3 mia. kr. - til betalingsaftaler med nyhedsmedier.

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs