MediaWatch

Apple slækker på betalingskrav til mediebranchen

Nyheden om, at Apple nu giver indrømmelser til udviklerne efter to verserende konkurrencesager, kommer nu også mediebranchen til gode. Apple sænker nu sit cut for medier, der leverer stof til Apple News.

Foto: Tatyana Makeyeva/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske tech-gigant løsner ikke blot sit jerngreb om App-udviklerne, men også om mediebrancen, der nu står til at får rabat, hvis de til gengæld accepterer at levere indhold til Apples nyhedstilbud, Apple News.

Sent torsdag kom det frem, at Apple har givet indrømmelser til udviklerne efter to højt profilerede sager, hvor blandt andre Epic Games, der står bag Fortnite, lægger arm med giganten i retten.

Denne sag omhandler Epics ret til at lade brugerne betale i Fortnite-appen uden om Apples Appstore, hvilket jo så betyder, at Apple ikke kan indkræve de vanlige 30 pct. i gebyr.

Det skriver Techcrunch.

Apple vil nu lade udviklerne kommunikere med brugerne uden om Appstore, også selv om udviklerne så kan bruge denne frihed til at reklamere for betalingsmuligheder uden om Apples Appstore.

Noget for noget

Nu har også mediebranchen fået en indrømmelse, der dog ikke har kobling til de to aktuelle sager. Apple har således meddelt medier, der leverer indhold til Apples nyhedsapp, Apple News, at de under visse forhold kan få en rabat, så de kun betaler 15 pct. i kommission til Apple, mod de normale 30 pct.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen. Rabatten gælder nemlig kun inapp-purchases, altså køb af fx abonnementer i både egne apps og Apple News, men kun for de medier, der leverer indhold til Apple News. Samtidig gælder rabatten kun det første år.

Rabatten gælder kun for de medieselskaber, der tilslutter sig Apples News Partner Program, hvor man skal stille sit indhold til rådighed for Apple News, inklusive metadata.

Medie-apps er ikke de bedst indtjenende i Appstore, men velvilligheden til at bløde op på kommissionen er blandt flere nylige iniativer hos Apple, der gennem årene har skabt en stærk pengestrøm fra Appstore.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstersite ITWatch

 

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs