MediaWatch

Amerikanske myndigheder forbereder endnu en konkurrencesag mod Google

De amerikanske myndigheder kan være klar med et sagsanlæg inden årets udgang mod Google-ejeren Alphabet, der vurderes at udnytte sin markedsposition inden for online-annoncer. Det erfarer Bloomberg.

Foto: FABRICE COFFRINI/AFP/Ritzau Scanpix

Det amerikanske justitsministerium, Department of Justice (DOJ) er i færd med at forberede endnu en sag mod Google for at overtræde konkurrencereglerne på baggrund af selskabets mulige monopol. Det erfarer Bloomberg News fra en unavngiven kilde.

Sagen handler om, at Google muligvis ulovligt udnytter sin markedsposition på området inden for online-annoncer.

Ifølge kilden har ministeriet skruet op for sin efterforskning af Googles ageren, og myndighederne kan være klar med et sagsanlæg inden udgangen af 2021, selv om der endnu ikke er truffet en endelig beslutning om det.

Efterforskningen af Googles praksis stammer tilbage fra daværende præsident Trumps embedsperiode, og justitsministeriet har allerede anlagt en sag i forbindelse med Googles søgemaskineforretning, hvor de mener, at Google med eksklusivaftaler med mobiloperatører og smartphone-producenter udelukker konkurrerende søgemaskiner.

En gruppe af delstatsanklagere har også sagsøgt Google for at monopolisere det digitale annoncemarked via en ulovlig aftale med Facebook. Den aftale indgår også som end del af efterforskningen hos justitsministeriet, skriver Bloomberg News.

Google afviser, at selskabet skulle ave et monopol og peger på hård konkurrence med Amazon, Facebook og Comcast.

"Der er enorm konkurrence inden for annonceværktøjer, hvilket har gjort online-annoncer mere relevante, reduceret priserne og udvidet mulighederne for udgivere og annoncører," hedder det i en udtalelse fra Google.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs