MediaWatch

Nye Medier advarer mod at indføre krav om betaling for journalistisk indhold

Hvis regeringen som varslet vil afkræve techselskaber betaling for at dele eller bringe nyhedsmediers indhold, vil det få negative konsekvenser for en stribe nye medier, lyder det fra organisation. (Rettet).

Foto: Dado Ruvic/REUTERS/Ritzau Scanpix

Rettet kl. 13.33: Det fremgik først af artiklen, at Altinget er medlem af organisationen Nye Medier, det er dog ikke korrekt.

Flere nye medier er afhængige af delingen af indhold via sociale medieplatforme for at nå nye læsere, derfor vil et krav om, at techselskaber skal betale for medieindhold, kunne gå ud over dem. Det skriver Anne Sofie Christensen-Dalsgaard og Thomas Noppen, hhv. forperson og bestyrelsesmedlem i organisationen Nye Medier, i et debatindlæg på Altinget.

De advarer imod at gå videre med forslaget om at kræve betaling fra techselskaberne - på linje med den nye medielov i Australien - som bl.a. de private mediers organisation Danske Medier ellers anbefaler.

"Problemet med Danske Mediers forslag er, at det fremstiller alle danske medier som en samlet front, der alle taber penge på grund af tech-platformene. Det gør vi ikke," lyder det i indlægget, som understreger, at techselskabernes platforme for dem på mange måder er en hjælpende hånd.

Medlemmer af Nye Medier tæller bl.a. Føljeton, Sein, Medietrends, POV International og Techsavyy.

Kulturminister indkalder til drøftelse af lovforslag om ophavsret

Australien godkender omstridt lov og kræver Facebook-betaling 

Altinget og Zetland afviser ide om kompensation fra Facebook

Europæiske medier rykker sammen og vil have implementeret australsk model for betaling - Microsoft bakker op 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs