MediaWatch

Kulturminister indkalder til drøftelse af lovforslag om ophavsret

Kulturministeren vil fredag gennemgå regeringens lovforslag til implementeringen af ophavsretsdirektiver fra EU og drøfte udspillet såvel som striden mellem Facebook og Australien med de øvrige partiers medieordførere.

Kulturminister Joy Mogensen er med i fredagens udgave af Indslag, MediaWatchs podcast. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Fredag kan det vise sig, om Danmark har retning mod en lige så dramatisk konfrontation med store techkoncerner, som i sidste uge udspillede sig i Australien. Down Under blev alt nyhedsindhold på Facebook blokeret, da techkæmpen ikke ville acceptere et lovforslag, der skulle tvinge internetplatforme til at forhandle om betaling for at vise medieindhold.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs