MediaWatch

Kulturminister indkalder til drøftelse af lovforslag om ophavsret

Kulturministeren vil fredag gennemgå regeringens lovforslag til implementeringen af ophavsretsdirektiver fra EU og drøfte udspillet såvel som striden mellem Facebook og Australien med de øvrige partiers medieordførere.

Kulturminister Joy Mogensen er med i fredagens udgave af Indslag, MediaWatchs podcast. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Fredag kan det vise sig, om Danmark har retning mod en lige så dramatisk konfrontation med store techkoncerner, som i sidste uge udspillede sig i Australien. Down Under blev alt nyhedsindhold på Facebook blokeret, da techkæmpen ikke ville acceptere et lovforslag, der skulle tvinge internetplatforme til at forhandle om betaling for at vise medieindhold.

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil på et møde med Folketingets medieordførere præsentere regeringens udspil til, hvordan EU's copyright-direktiver skal indarbejdes i dansk lov. Det fremgår af et svar på et paragraf 20-spørgsmål stillet af Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, i kølvandet på Facebooks blokering af australske medier.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs