MediaWatch

Analytiker: Facebook fik det som de ville i Australien

De australske politikere har ændret i sit lovforslag og gjort det mere spiseligt for techselskabet, efter der blev blokeret for nyheder på de australske brugeres platform. Facebook står tilbage i en styrket forhandlingsposition, vurderer Aske Kammer.

Foto: DMJX

Regeringen i Australien blinkede først i opgøret med Facebook, som i sidste uge slukkede for nyheder på platformen som modtræk til en kommende medielov, der tvinger techselskaber til at betale for medieindhold. Det vurderer Aske Kammer, centerleder af Center for Medier og Innovation, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, i Berlingske.

Kort fortalt har regeringen ændret sit lovforslag på en række områder, bl.a. således at techselskabet ifølge egen udlægning ikke bliver tvunget til at forhandle med alle medier om betaling for deres indhold, men selv kan vælge hvilke.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs