MediaWatch

Medie: Søgelyset retter sig mod Johan Schlüter i svindelsag

Stifter Johan Schlüter bliver som personligt trukket ind i sagen om den påstede svindel med Copydan-midler, skriver Finans. Advokaten afviser selv anklagerne.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Sagen om den påståede svindel med Copydan-midler i det konkursramte Johan Schlüter Advokatfirma har mandag taget en ny og uventet drejning.

Hidtil er hele skylden blevet placeret på advokat og partner Susanne Frydland, men nu retter søgelyset sig også mod stifter Johan Schlüter.

Finans skriver, at kurator Boris Frederiksen har bedt Bagmandspolitet undersøge en række dispositioner vedrørende midler på en klientkonto.

Kontoen er tilsyneladende uretmæssigt blevet tilført mider fra CAB, en forening under Producentforeningen. Pengene er så siden brugt til at finansiere udgifter i forbindelse med Johan Schlüters årelange slagsmål med arvingen til den franske visesanger Charles Trenet.

Medie: Omstridt advokatfirma konkurs

Det var netop Producentforeningen, der repræsenter tv- og filmproducenter, der fik bolden til at rulle i den opsigtsvækkende sag, da den i sommer beskyldte Johan Schlüter Advokatfirma for at have snydt dem for 100 mio. kr. i Copydan-penge.

Direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen, fortæller til erhvervsmediet, at han er blevet informeret af sin advokat om anmeldelsen til Bagmandspolitiet. Johan Schlüter afviser samtidig, at han gjort noget ulovligt i sagen, der siden førte til firmaets konkurs.

"Jeg kan kun gentage, at jeg ikke har været bekendt med dispositioner over en klientkonto til uvedkommende formål," skriver han i en SMS-besked til Finans.

Opgør med rettighedsadvokat støder på forsinkelse

Schlüter bedyrer sin uskyld i politianmeldt sag

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs