MediaWatch

Medie: Søgelyset retter sig mod Johan Schlüter i svindelsag

Stifter Johan Schlüter bliver som personligt trukket ind i sagen om den påstede svindel med Copydan-midler, skriver Finans. Advokaten afviser selv anklagerne.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Sagen om den påståede svindel med Copydan-midler i det konkursramte Johan Schlüter Advokatfirma har mandag taget en ny og uventet drejning.

Hidtil er hele skylden blevet placeret på advokat og partner Susanne Frydland, men nu retter søgelyset sig også mod stifter Johan Schlüter.

Finans skriver, at kurator Boris Frederiksen har bedt Bagmandspolitet undersøge en række dispositioner vedrørende midler på en klientkonto.

Kontoen er tilsyneladende uretmæssigt blevet tilført mider fra CAB, en forening under Producentforeningen. Pengene er så siden brugt til at finansiere udgifter i forbindelse med Johan Schlüters årelange slagsmål med arvingen til den franske visesanger Charles Trenet.

Medie: Omstridt advokatfirma konkurs

Det var netop Producentforeningen, der repræsenter tv- og filmproducenter, der fik bolden til at rulle i den opsigtsvækkende sag, da den i sommer beskyldte Johan Schlüter Advokatfirma for at have snydt dem for 100 mio. kr. i Copydan-penge.

Direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen, fortæller til erhvervsmediet, at han er blevet informeret af sin advokat om anmeldelsen til Bagmandspolitiet. Johan Schlüter afviser samtidig, at han gjort noget ulovligt i sagen, der siden førte til firmaets konkurs.

"Jeg kan kun gentage, at jeg ikke har været bekendt med dispositioner over en klientkonto til uvedkommende formål," skriver han i en SMS-besked til Finans.

Opgør med rettighedsadvokat støder på forsinkelse

Schlüter bedyrer sin uskyld i politianmeldt sag

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs