MediaWatch

Medie: Omstridt advokatfirma konkurs

Johan Schlüter Advokatfirma, der er involveret i sag om mulig millionsvindel med tv-producenters copyright-indtægter, er gået konkurs.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Advokatfirmaet Johan Schlüter er i eftermiddag erklæret konkurs ved Sø- og Handelsretten i København, skriver Finans.

Det er Johan Schlüter Advokatfirma selv, der har indgivet konkursbegæringen.

Konkursen følger dagen efter firmaets stifter, rettighedsadvokaten Johan Schlüter, blev frikendt i en fransk bedragerisag om musikrettigheder fra den afdøde visesanger og komponist Charles Trenet.

Den franske sag har haf tstore konsekvenser og var medvirkende til, at Producentforeningen, der har været en stor kunde i Johans Schlüter Advokatfirma, satte en undersøgelse i gang om administrationen af de danske rettighedsmidler.

Det førte i sommer til en politianmeldelse og mistanke om svindel med Copydan-penge for ikke mindre end 100 mio. kr. For nylig er en tidligere partner i Johan Schlüter Advokatfirma, Susanne Nyland, blevet sigtet i sagen.

Producentforeningen har efterfølgende selv overtaget udbetalingerne af rettighedsmidler og oprettet selskabet Filmret under ledelse af direktør Anne Sophie Gersdorff Schrøder til formålet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs