MediaWatch

BBC lukker flere nordiske kanaler

Lukninger på det skandinaviske markeder kommer på et tidspunkt, hvor den britiske public service-koncern udvider globalt trods politisk pres på hjemmefronten.

Foto: Dave Caulkin/AP/Polfoto/Arkiv

Fra januar bliver der færre BBC-kanaler at vælge imellem for skandinaviske tv-seere. BBC Nordic har annonceret, at den skandinaviske udgave af BBC HD bliver lukket 5. januar 2016, og dagen efter lukkes også den nordiske udgave af BBC Lifestyle. Det skriver tvnyt.com.

Programudbuddet i Skandinavien bliver dermed begrænset til de kanaler, som BBC lancerede i april: BBC Worldwide, der er public service-husets kommercielle gren, samt kanalerne BBC Brit og BBC Earth, der erstattede BBC Entertainment og BBC Knowledge, og har distribution hos TDC i fuldpakken.

Nedskæringerne i Skandinavien står i kontrast til de seneste udmeldinger fra BBC. Her har man bl.a. annonceret planer om en streamingtjeneste i USA samt radiokanaler i Nordkorea og Afrika samt en opprioritering af arabisktalende lande og produktion af russisk indhold.

BBC vil lancere streamingtjeneste i USA

BBC's nye strategi: Radio til Nordkorea og arabisk fokus

Ligesom diskussionen herhjemme om DR og fremtidens public service har stået på de seneste måneder, har BBC i Storbritannien også været mål for den politiske debat. Den britiske regering har meldt ud, at BBC fra 2016 vil få sine budgetter beskåret med 20 pct.

BBC står over for største eftersyn i ti år

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs