MediaWatch

BBC's nye strategi: Radio til Nordkorea og arabisk fokus

Generalsekretær præsenterer ti-års plan med en vision om en tilpasning til den digitale tidsalder for Storbritanniens public service-udbyder, der ligesom danske DR er under heftig debat i hjemlandet.

Generalsekretæren for BBC Tony Hall har præsenteret en strategiplan for de kommende ti år. Det skriver den britiske public service-udbyder BBC på sin hjemmeside.

Strategiplanen rummer flere konkrete tiltag. Det mest iøjefaldende af disse er planer om at sende nyhedsudsendelser ind i Nordkorea via kortbølge-radio. Lignende planer gør sig gældende for de afrikanske lande Etiopien og Eritrea.

BBC Arabic Service bliver opprioriteret og skal levere mere regionalt indhold. Det sker som led i en øget dækning af Nordafrika og Mellemøsten. Russisk indhold skal også opprioriteres.

Regering overvejer salg af BBC Worldwide

På hjemmefronten skal der satses på uafhænig dækning af den britiske stat og offentlige styrelser. Datajournalistik skal opprioteres via et samarbejde med forskere på et endnu unavngivent universitet. Begge dele skal ske i samarbejde med lokale nyhedsmedier. Et medie målrettet unge kaldet Iplay skal lanceres med både tv-programmer, blogs, podcasts, spil og uddannelsesmateriale.

BBC og dets fremtidige udformning og opgaver er ligesom sin danske pendant, DR, blevet diskuteret heftigt i de seneste år.

BBC står over for største eftersyn i ti år

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs