MediaWatch

BBC vil lancere streamingtjeneste i USA

Den britiske public service-koncern vil lancere abonnementsbaseret streamingtjeneste for at øge kommercielle indtægter, siger generaldirektør.

Tony Hall, generalsekretær for BBC | Foto: BBC

BBC Worldwide vil næste år lancere en streamingtjeneste på abonnementsbasis på det amerikanske marked. Her vil man tilbyde BBC-produceret indhold som tv-serier og dokumentarer. Det skriver The Independent.

I en tale til Royal Television Society sagde generalsekretær for BBC Tony Hall, at BBC Worldwide skal udvide sine indtægter, så koncernens kommercielle arm over de næste fem år indbringer 1,2 mia. pund, svarende til 12,3 mia. kr.

Ud over streaming i USA har BBC tjent 129 mio. pund på at sælge 49,9 pct. af aktierne i kanalen BBC America til det amerikanske tv-selskabet AMC, der bl.a. står bag tv-serien Breaking Bad. Sammen med Sony Pictures-firmaet Multi Screen Media har BBC lanceret BBC Earth i Indien. Samlet set hentede BBC Worlwide 226,5 mio. pund hjem til koncernen sidste år.

Planer om produktion til private medier

Tony Hall løfter også sløret for planer om at skabe BBC Studios, der skal producere for private medier.

"Det (BBC Studios, red.) vil finde og dyrke den næste generation af britiske talenter foran og bagved kameraet inden for drama, komedie, videnskab, naturhistorie med mere," siger Tony Hall

Til gengæld vil BBC fjerne loftet for, hvor meget programproduktion huset vil udlægge, der i dag hedder 50 pct. Derved til private producenter kunne konkurrere om at producere mere indhold til BBC's kanaler.

Samtidig afviser Tony Hall en privatisering af BBC Worldwide og advarer den britiske regering mod at lade rivalisererende kanaler få del i offentlig finansiering ved at "skære toppen" af licensen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs