MediaWatch

BBC-general: Nedskæringer eller lukninger uundgåelige

Den britiske public service-gigant har kurs med nedskæring. Nyhedsproduktion og børnekanaler er blandt kandidaterne til at blive berørt.

Foto: BBC

BBC's generaldirektør Tony Hall siger nu, at det er umuligt at undgå lukninger eller nedskæringer i dele af public service-organisationen. Det skriver the Guardian.

Det forventes, at besparelserne vil ramme de rullende nyheder, kanalen BBC4 og børnekanaler som CBBC.

Den britiske regerings planer om at skære BBC's årlige finansiering med 20 ptc. over de næste fem år er hovedårsagen til de ventede besparelser. Samtidig annoncerede BBC's generalsekretær Tony Hall tidligere i dag en ny plan for de næste ti år med omkostninger for 150 millioner pund, svarende til 1,53 milliarder kroner.

BBC's nye strategi: Radio til Nordkorea og arabisk fokus

"BBC står over for en meget vanskelig finansiel udfordring, så vi er nødt til at administrere vores ressourcer endnu mere omhyggeligt og prioritere, hvad BBC skal tilbyde. Vi kan ikke undgå at lukke eller reducere i vores udbud," sagde Tony Hall ifølge the Guardian ved den lejlighed.

BBC står over for største eftersyn i ti år

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs