MediaWatch

Kulturministeriet inddraget i Johan Schlüter-sag

Ministeriet har reageret i sagen om mulig million-snyd med med film- og tv-producenters rettighedsmidler.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

To uger inden offentligheden fik kendskab til sagen om den mulige million-snyd med rettighedsmidler i advokatfirmaet Johan Schlüter, gik Kulturmunisteriet ind i sagen. Det viser en aktindsigt i sagen, som Finans har fået.

Producentforeningens direktør, Klaus Hansen, orienterede således to afdelingschefer i Kulturministeriet om sagen 19. juni. Ministeriet har efterfølgende bedt om en redegørelse fra Copydan, og kulturminister Bertel Haarder (V) blev briefet 3. juli.

"Kulturministeriet spurgte på mødet med Producentforeningen, om der i sagerne indgik statslige midler direkte eller indirekte. Det afkræftede Klaus Hansen," står der i ministerorienteringen ifølge Finans.

Til Finans oplyser kulturministeriet, at ministeriet har bedt om en redegørelse fra Copydan for at få bragt klarhed over, hvorvidt der er sket brud på ophavsretsloven. Klaus Hansen forventer at aflevere en redegørelse til Copydan i løbet af næste uge, men mener ikke, at der er sket brud på ophavsretsloven, skriver Finans.

Producenter i gang med "massivt" oprydningsarbejde

Producentforening retter krav mod revisor i skandalesag

Advokatfirma: Vi har påtaget os det økonomiske ansvar

Advokatkontor politianmelder og bortviser partner 

Mere fra MediaWatch

Femina henter ny redaktør fra Berlingske

Digital nyhedsredaktør på Berlingske rykker til Femina, hvor hun bliver ny forsideredaktør og jourhavende som del af en journalistisk oprustning på aktualitetsstoffet på det Aller-ejede kvindebrand.

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs