MediaWatch

Kulturministeriet inddraget i Johan Schlüter-sag

Ministeriet har reageret i sagen om mulig million-snyd med med film- og tv-producenters rettighedsmidler.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

To uger inden offentligheden fik kendskab til sagen om den mulige million-snyd med rettighedsmidler i advokatfirmaet Johan Schlüter, gik Kulturmunisteriet ind i sagen. Det viser en aktindsigt i sagen, som Finans har fået.

Producentforeningens direktør, Klaus Hansen, orienterede således to afdelingschefer i Kulturministeriet om sagen 19. juni. Ministeriet har efterfølgende bedt om en redegørelse fra Copydan, og kulturminister Bertel Haarder (V) blev briefet 3. juli.

"Kulturministeriet spurgte på mødet med Producentforeningen, om der i sagerne indgik statslige midler direkte eller indirekte. Det afkræftede Klaus Hansen," står der i ministerorienteringen ifølge Finans.

Til Finans oplyser kulturministeriet, at ministeriet har bedt om en redegørelse fra Copydan for at få bragt klarhed over, hvorvidt der er sket brud på ophavsretsloven. Klaus Hansen forventer at aflevere en redegørelse til Copydan i løbet af næste uge, men mener ikke, at der er sket brud på ophavsretsloven, skriver Finans.

Producenter i gang med "massivt" oprydningsarbejde

Producentforening retter krav mod revisor i skandalesag

Advokatfirma: Vi har påtaget os det økonomiske ansvar

Advokatkontor politianmelder og bortviser partner 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs