MediaWatch

Medie: Forudbetalinger tog overhånd i skandalesag

Millioner af rettighedskroner er forsvundet på grund af løbske a conto-regninger og fejlfakturaer, mener Producentforeningen.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Producentforeningen mener, at sagen om den påståede snyd med film- og tvproducenters rettighedsmidler i advokatfirmaet Johan Schlüter skyldes løbske forudbetalinger og fejlfaktureringer, skriver Finans.

Ifølge Producentforeningen er 100 mio. kr. forsvundet i forbindelse med Johan Schlüters forvaltning af rettighdsmidler i perioden 2011-2015. Pengene er ifølge Producentforeningen bla. forsvundet, fordi advokatfirmaet har faktureret a conto langt ud over, hvad administrationsaftalen imellem parterne tilsagde. Desuden er en regning blevet betalt to gange, ligesom tv- og filmproducenterne er blevet faktureret for ydelser, som de ikke kan genkende, fortæller direktør for Producentforeningen, Klaus Hansen, til Finans.

Parterne har aftalt en proces, hvor Johan Schlüter kan gøre indsigelser mod opgørelsen. En aftale mellem de to begrænser dog beløbet til 100 mio. kr. Ifølge advokatfirmaet vil beløbet ende "langt, langt, langt" under de 100 mio. kr, siger partner Lars Halgreen til Finans.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs