MediaWatch

Producentforening retter krav mod revisor i skandalesag

Revisorfirmaet for en række tv- og filmproducenter bliver mødt med krav for dets rolle i sag om mulig million-snyd med rettighedsmidler.

Foto: pressefoto

Producentforeningen har rejst et krav mod revisionsselskabet JS Revision for dets rolle i sagen om den mulige million-snyd med rettighedsmidler, skriver Berlingske Business.

"Vi har rejst et foreløbigt krav, men vi har ikke sat tal på. Vi har fået svar på, at de har modtaget det, men de afviser foreløbig at have gjort noget galt," siger Jacob Aaes, partner hos advokatfirmaet Koch Christensen, der repræsenterer Producentforeningen, til Berlingske.

Det var JS Revision, som gjorde opmærksom på uregelmæssigheder i forbindelse med udfærdigelsen af 2014-regnskabet for en af de tre foreninger, som håndterer rettighedsmidler for en række tv- og filmproducenter. De tre foreninger overlod administrationen af rettighedsmidlerne til advokathuset Johan Schlüter, og det er i det samarbejde, at uregelmæssigherne på "ikke under 100 mio. kr." er opstået mellem 2011 og 2015, mener Producentforeningen.

Ifølge producenterne er det ikke en formildende omstændighed, at JS Revision selv gjorde opmærksom på sagen. Producentforeningen har ikke sat størrelsen på kravet mod JS Revision endnu.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs