MediaWatch

Discovery's opkøb af Canal 8 og Canal 9 er godkendt

Discovery Networks har købt Canal 8 Sport og Canal 9, og i dag har Konkurrencerådet godkendt, at de fusionerer med resten af Discovery's kanaler.

Discovery Networks købte i 2014 Nordic Television AB, der ejer kanalerne Canal 8 Sport og Canal 9, og har længe ventet på, at Konkurrencerådet ville godkende en fusionen med Discovery's organisation.

Det er sket i dag, skriver Konkurrencerådet i en pressemeddelelse.

Konkurrencerådet vurderer, at fusionen ikke hæmmer den effektive konkurrence betydeligt sammenlignet med alternativet. Man vurderer nemlig, at Nordic Television alligevel vil lukke ned, hvis fusionen ikke gennemføres, og at Discovery i stedet vil placere de nyligt indkøbte rettigheder til Superligaen på sine eksisterende kanaler, hvor priserne vil blive hævet.

Det har været centralt for Konkurrencerådets godkendelse, at Discovery køber to kanalpladser, hvor der ikke følger væsentlige rettigheder med.

"Vores undersøgelser giver os da heller ikke grund til at tro, at fusionen vil give højere priser på tv sammenlignet med situationen uden fusionen,” siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carsten Smidt.

Han understreger at det er rådets vurdering, at konkurrencen generelt ikke fungerer optimalt på tv-markedet, som er præget af få, stærke aktører. Men det ændrer fusionen ikke på.

"Det skyldes, at det er vores vurdering, at Nordic Television ville lukke og forsvinde som selvstændig aktør på markedet, uanset om fusionen blev godkendt eller ej.”

TV 2 har reageret på Discoverys opkøb af Canal 8 og 9 

Discovery er den tredjestørste spiller på det kommercielle tv-marked og ejer i forvejen 12 tv-kanaler, heriblandt Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, og Eurosport 1 og 2. Selskabet har blandt andet rettigheder til at vise fodboldkampe fra den engelske Premier League og har for nyligt erhvervet sig en pakke med kampe fra den danske Superliga i de kommende seks sæsoner.

Nordic Television har på nuværende tidspunkt rettigheder til at vise Superliga, La Liga, Serie A og Europa League, men selskabets rettigheder udløber ved udgangen af juni 2015.

Avis: Troels Bech på vej til Discovery-job 

Discovery-fusion koster kendte fodboldeksperter jobbet

Konkurrencemyndighed godkender TV 2's køb af C More

Q1: Udbygget Discovery Networks viser muskler 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs