Discovery-fusion koster kendte fodboldeksperter jobbet

Opdateret. Fodboldeksperterne Stig Tøfting og Erik Rasmussen bliver tilovers, når Discovery indlemmer Canal8 og Canal9 i organisationen og overtager to ugentlige Superligakampe.

(Opdateret) Fodboldeksperter Stig Tøfting og Erik Rasmussen mister jobbet hos Canal8 og Canal9, når den aktuelle Superligasæson er slut.

Det sker, fordi Discovery Networks ved næste sæson i august overtager to Superligakampe i hver spillerunde. To faktorer spiller ind.  Rettighederne skifter ejer fra C More til Discovery, og Discovery bruger primært egne produktionsfaciliteter og personale til at løfte opgave. Discovery har samtidig købt C More kanalerne Canal8 og Canal9, der havde rettighederne før.

Discovery sender fodbold på Kanal 5 og 6'ren, men købte Canal8 og Canal9 af svenske Bonnier i 2014. Indlemmelsen af de nye kanaler i Discoverys organisation er i gang

"Ingen sure miner"

En tredje kommentator, Jonas Schwartz, har heller ikke en fremtid hos Discovery, mener Ekstra Bladet.

"Sådan er vilkårene og jeg accepterer situationen som den er. Der er ingen sure miner fra min side," siger Stig Tøfting til Ekstra Bladet. Stig Tøfting har en aftale med produktionsselskabet Monday, der har produceret Superligaen for Canal 8 og Canal 9, frem til 30. juni 2016.

Fagfolk: Det vinder SBS Discovery på Bonnier-opkøb 

Efter Discoverys opkøb af Bonnier-kanalerne i Danmark overtager Discovery rettighederne til at vise to superligakampe hver uge fra den kommende sæson. Det er uklart præcis, hvordan Discovery i praksis vil dække fordele sine kampe efter sommerferien, men Discovery har allerede egne kommentatorer, så flere Canal8-9 medarbejdere bliver formentlig tilovers.

Ifølge Ekstra Bladet oplysninger flytter seks andre kommentatorer dog med fra Canal8 og Canal9 til Discovery.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også