MediaWatch

Konkurrencemyndighed godkender TV 2's køb af C More

Det norske Konkurrencetilsyn har i dag godkendt, at det Egmont-ejede TV2 Norge køber C More og rettigheder til norsk topfodbold.

Den norske Konkurrencetilsyn har i dag meddelt TV 2, at den Egmont-ejede tv-kanal gerne må købe C More, skriver Kampanje.com.

Konkurrencetilsynet har via sin sagsbehandling ikke fundet grundlag for at gribe ind i TV 2s køb af C More, meddeler konkurrencedirektør Christine B. Meyer.

Dermed kan norsk TV 2 nu frit begynde at integrere betals-tv kanalen, som var ejet af svenske Bonnier, i TV 2s organisation.

Som ugerne gik, har TV 2 Norge været utålmodige, fordi rettighederne til den bedste norske fodboldliga - og konkurrence om fodboldrettigheder generelt -  er et vigtigt element i handlen, og ligaen genoptager kampene meget snart.

Der var kritik af planerne fra konkurrenterne. Den hårdeste kritiker var Discovery-chef Harald Strømme, som mente at TV 2 med opkøbet ville etablere en betal-tv-gigant. 

"Et sammenslået TV 2 og C More vil blive helt dominerende på betallings-tv markedet, og hvis de får mulighed for at skabe et monopol på Premier League og Tippeligaen, får de en forhandlingsmagt, som i realiteten sætter markedsmekanismerne ud af spil," sagde adm. direktør Discovery, Harald Strømme, til Kampanje.

Parallel i Danmark

I Danmark hersker en parallel situation. Discovery Networks venter fortsat på Konkurrencenstyrelsens ok til, at den amerikansk-ejede koncern har opkøbt Bonniers Canal8 og Canal9, der også sidder på fodboldrettigheder.

Discovery har siden sensommeren 2014 ventet på at kunne integrere kanalerne i den ekspanderende Discovery-organisation.

 

 

 

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs