MediaWatch

Konkurrencemyndighed godkender TV 2's køb af C More

Det norske Konkurrencetilsyn har i dag godkendt, at det Egmont-ejede TV2 Norge køber C More og rettigheder til norsk topfodbold.

Den norske Konkurrencetilsyn har i dag meddelt TV 2, at den Egmont-ejede tv-kanal gerne må købe C More, skriver Kampanje.com.

Konkurrencetilsynet har via sin sagsbehandling ikke fundet grundlag for at gribe ind i TV 2s køb af C More, meddeler konkurrencedirektør Christine B. Meyer.

Dermed kan norsk TV 2 nu frit begynde at integrere betals-tv kanalen, som var ejet af svenske Bonnier, i TV 2s organisation.

Som ugerne gik, har TV 2 Norge været utålmodige, fordi rettighederne til den bedste norske fodboldliga - og konkurrence om fodboldrettigheder generelt -  er et vigtigt element i handlen, og ligaen genoptager kampene meget snart.

Der var kritik af planerne fra konkurrenterne. Den hårdeste kritiker var Discovery-chef Harald Strømme, som mente at TV 2 med opkøbet ville etablere en betal-tv-gigant. 

"Et sammenslået TV 2 og C More vil blive helt dominerende på betallings-tv markedet, og hvis de får mulighed for at skabe et monopol på Premier League og Tippeligaen, får de en forhandlingsmagt, som i realiteten sætter markedsmekanismerne ud af spil," sagde adm. direktør Discovery, Harald Strømme, til Kampanje.

Parallel i Danmark

I Danmark hersker en parallel situation. Discovery Networks venter fortsat på Konkurrencenstyrelsens ok til, at den amerikansk-ejede koncern har opkøbt Bonniers Canal8 og Canal9, der også sidder på fodboldrettigheder.

Discovery har siden sensommeren 2014 ventet på at kunne integrere kanalerne i den ekspanderende Discovery-organisation.

 

 

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs