MediaWatch

Ny DR1-komedie fremrykkes til en sommerserie

Opdateret. DR's nye komedieserie "Ditte & Louise" skrevet af Ditte Hansen og Louise Mieritz bliver en sommer-event, der går i luften 5. juni.

Fra optagelserne af 'Ditte og Louise'. Foto: "Ditte Louise" Facebook-profil

DR's nye komedieserie "Ditte & Louise" var først tiltænkt premiere på DR1 i efteråret, men serien toner frem på skærmen allerede fredag 5. juni og løber ind i juli.

Serien er i otte afsnit på 30 min. og kan med god vilje betegnes som "Klovn" med kvinder og er skrevet af Ditte Hansen og Louise Mieritz, der selv spiller hovedrollerne.

Det er usædvanligt, at DR fyrer et nyt drama af hen over sommeren. De gemmes normalt til, at seerne kommer tilbage i efteråret.

”"Ditte & Louise” falder godt i tråd med 100 årets for kvinders valgret. Derfor skyder vi den i gang i forlængelse af det store underholdningsshow, som vi sender Grundlovsdag. Samtidig har vi med fredag aften ville give serien en rigtig god placering," siger DR1-chef Pil Gundelach Brandstrup til MediaWatch.

Karakterne Ditte og Louise er begge skuespillere, som lider under aldrig rigtig at være brudt igennem.

"Tiden er gået, og de er ikke rigtig nået derhen, hvor de troede de ville være på nuværende tidspunkt i deres liv. Louise har været for kræsen og besværlig, og Ditte har på alle måder solgt ud," lyder optakten i en pressemeddelelse.

Teaterkoreografen Niclas Bendixen får sin tv-debut som instruktør, mens Trier-fotograf Manuel Alberto Claro står bag kameraet.

Opdateret med Pil Brandstrup citat

Adam Price skriver ny dramaserie til DR1

MIPtv: Globalt tv-serie boom kalder på nordisk oprustning

Arvingerne II kom dårligere fra land end forgænger og 1864

Anmeldere: Overbevisende karakterer driver DR-drama

DR-chef: TV 2 bryder dramaaftale 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs