MediaWatch

BBC køber ny DR-dramaserie

Per Flys dramaserie om økonomisk kriminalitet, som får dansk premiere i starten af næste år, er blevet solgt til britiske BBC.

Foto: Christian Geisnæs/DR

Briterne har endnu engang slået fast, at de har en glubende appetit på dansk tv-drama. BBC har således indgået en aftale med DR Salg om at vise DR's nye dramaserie "Bedraget", som får dansk premiere på DR1 i januar 2016, oplyser DR i en pressemeddelelse.

"Det er dejligt, at briterne er begyndt at købe så meget dansk drama, og ud over, at DR har afsat en lang række dramaserier til BBC de seneste år, har den britiske TV-station Sky Arts også vist 'Arvingerne'. Går man bare nogle år tilbage, var det sjældent, at briterne viste danske dramaserier med engelske undertekster," udtaler DR's dramachef, Piv Bernth, i meddelelsen.

På BBC får Bedraget titlen "Follow The Money", som også tidligere var seriens arbejdstitel. Serien indeholder ti afsnit og handler om økonomisk kriminalitet og har blandt andre Thomas Bo Larsen, Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed og Natalie Madueño i hovedrollerne.

Bedraget er skrevet af Jeppe Gjervig Gram, Anders August og Jannik Tai Mosholt, mens Per Fly er seriens konceptuerende instruktør.

Ifølge DR har der også været bud på serien fra Benelux-landene og Australien.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs