MediaWatch

Regionale filmfonde og Visitdanmark i Cannes-offensiv

Den Vestdanske Filmpulje, Copenhagen Filmfund og Filmfyn er i Cannes for at trække udenlandske filmoptagelser til Danmark. Urealistisk plan, siger Ekkos chefredaktør.

Danmarks tre regionale filmfonde - Den Vestdanske Filmpulje, Copenhagen filmfont og Filmfyn -  er i Cannes for at trække udenlandske filmproduktioner til danske locations, skriver Berlingske.

Som noget nyt er turismeorganisationen VisitDanmark også med for at tænke filmturisme ind i strategien.

"Når folk i udlandet ser en dansk film eller TV-serie, skaber det nogle positive associationer, men de ved ikke nødvendigvis, hvad Danmark er« siger Signe Lüth di Liberto, der er international projektleder for branding i VisitDenmark.

Thomas Gammeltoft, der er administrerende direktør i Copenhagen Film Fund, er i Cannes for at gøre opmærksom på, at Danmark er et veludviklet og interessant filmland.

FilmFyns administrerende direktør, Bo Damgaard fremhæver at det danske produktionsmiljø har større fleksibilitet, og bureaukratiet er mindre.

Næppe realistisk

Ansvarshavende chefredaktør hos Filmmagasinet Ekko, Claus Christensen, roser initiativet i Cannes, men tror ikke rigtigt på det. 

Han henviser til, at udenlandske produktioner er vant til at få skattefordele eller blive direkte substitueret af værtslandet. Her kan Danmark ikke konkurrere.

Vokseværk: Nyborg finder penge til FilmFyn

Filmfond drømmer om Netflix-drama i København

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs