MediaWatch

Arvingerne II kom dårligere fra land end forgænger og 1864

Arvingerne II kom dårligere fra land end både sin forgænger og den omdiskuterede '1864'. Alligevel er DR tilfredse med åbningen.

Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

Selvom den nye sæson af DR's dramaserie Arvingerne rullede over skærmen 1. januar kl. 20, kom serien dårligere fra start end både første sæson og '1864', skriver Ekstra Bladet.

1.577.000 fulgte første afsnit af 'Arvingerne II', hvilket svarer til en seerandel på 55 pct. Det er dog mere end 200.000 seere færre end første afsnit af forgængeren, som åbnede med 1.780.000 seere. Også Ole Bornedals meget omdiskuterede '1864' lagde fra land mere flere seere, nemlig 1.690.000.

Allligevel er DR godt tilfredse med åbningen på 'Arvingerne II'.

"Det er måske en lille smule ned i forhold til sidst, men vi betragter det stadig som et utrolig flot seertal. Det vidner om, at seerne stadig kigger med i stor stil, når vi sender vores drama. Så som kanalchef er jeg meget glad," siger DR 1’s kanalchef Pil Gundelach Brandstrup til Ekstra Bladet.

Hun tillføjer, at seertallet også skal ses i lyset af, at de mange nye streaming-tjenester ikke fandtes for fem-ti år siden.

Allerede om tre dage løber andet afsnit af 'Arvingerne II' over skærmen. I alt strækker serien sig over syv afsnit.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs