MediaWatch

11 kvinder beretter om sexistisk kultur på TV 2 i ny dokumentar

En række kvindelige værter på TV 2 Nyhederne står frem i dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen" og fortæller om grænseoverskridende og krænkende oplevelser i nyhedsafdelingen. Over 150 kilder, der har arbejdet på TV 2, har indgået i researchen.

Foto: PR/Discovery Networks

11 kvinder, der enten har arbejdet eller arbejder på TV 2, står frem i dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen". Det skriver Information, der har deltaget i researchen til dokumentaren, som er produceret af selskabet Impact. 

I alt har Impact og Information været i kontakt med over 150 mænd og kvinder, der har tegnet et billede af en sexistisk kultur, båret af et mindretal af mænd i ledende stillinger i nyhedsafdelingen.

"Jeg har hørt flere ting sagt om kvinder, der var værd at gå i seng med, men jeg husker bedst, hvad der blev sagt om dem, der ikke var værd at gå i seng med. Og der har jeg hørt nogle ting, som jeg simpelthen ikke engang vil kunne gengive, fordi det er så brutalt og ulækkert sagt," siger vært på TV 2 Nyhederne Cecilie Beck, der er en af de 11 kvinder, der står frem i dokumentaren, til Information.

Den tidligere praktikant på tv-stationen Louise Degn beskriver en kultur, hvor grænserne flød og hvor stemningen var, at det var "helt almindeilgt", at praktikanter, værter og chefer havde sex med hinanden, siger hun til avisen. Også TV 2-værterne Janni Pedersen og Karen-Helene Hjorth står frem i dokumentaren, som de håber kan skabe en kulturforandring, der rækker ud over TV 2.

Udkommer på streaming

Dokumentaren "Metoo: Sexisme Bag Skærmen" er udkommet mandag morgen i tre afsnit på Discoverys streamingtjeneste discovery+. Den skal efter planen også vises på DK4 på et senere tidspunkt, men hvornår er ikke fastlagt, oplyser tv-stationen.

Serien er produceret af Impact TV og dagbladet Information har deltaget i dele af researchen.

"Hvis vi som samfund vil gøre os forhåbninger om en reel og oplyst debat, så forudsætter det, at nogen – som her – tør stille sig frem og sige højt, hvad de har oplevet, hvad de anså for grænseoverskridende adfærd, og hvilken hjælp de havde brug for – på det tidspunkt. "MeToo: Sexisme Bag Skærmen" handler netop om at sætte fokus på sexistisk kultur og italesætte ledelsens ansvar for en tryg arbejdsplads for alle," udtaler programdirektør på Discovery Networks, Pil Gundelach Brandstrup, i en pressemeddelelse.

Med udgivelsen kulminerer et længere forløb omkring dokumentaren, der har været mere end et år undervejs.

I slutningen af 2020 kom det frem, at TV 2 Nyhederne var i gang med at producere en dokumentar om metoo og kulturen på TV 2, men i januar lagde nyhedsledelsen oroduktionen ned med den begrundelse, at det tegnede til at blive en dokumentar med hovedfokus på metoo-problemerne på TV 2 og ikke generelt i erhvervslivet, og at det ikke var holdbart, at TV 2 undersøgte sig selv.

Beslutningen udløste voldsomme protester blandt medarbejdere på TV 2 Nyhederne. TV 2 tilbød efterfølgende andre medier at samle projektet op og det gjorde produktionsselskabet Impact, der også hyrede enkelte af de centrale redaktionelle kræfter til dokumentarprojektet. I første omgang havde Impact slået kræfterne sammen med Politiken om færdiggørelsen, men avisen trak sig. Siden er Information kommet om bord.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs